Tudástár - A legerősebb márkákat forgalmazzuk - HP


„legyen megint személyi a számítógép”


Hewlett-Packard logo


A Hewlett-Packard Company (röviden HP), jelenleg a világ legnagyobb IT-vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altóban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal. A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják.
Az alapítók, Bill Hewlett és Dave Packard a Stanford University villamosmérnöki karán végeztek 1934-ben. A cég egy garázsban indult Palo Altóban, amikor még posztgraduális képzésekben vettek részt a nagy gazdasági válság idején. A céget hivatalosan 1939. január 1-jén alapították meg, 538 dollár befektetéssel. Dave és Bill nem tudta eldönteni az alapításkor, hogy Hewlett-Packardnak vagy Packard-Hewlett-nek nevezzék el a céget. Megegyeztek abban, hogy feldobnak egy pénzérmét, és aki nyer a pénzfeldobáson, az dönthet a cég nevéről. Dave nyert, így ő dönthetett, és a cégnek a Hewlett-Packard nevet adta. A HP 1957. november 6-án alakult nyilvános részvénytársasággá.

A cég profilja igen széles, többféle, eltérő piacon verseng a vásárlók kegyeiért, melyekből a legkiemelkedőbb a számítógépek és a perifériák gyártása és forgalmazása, de termékkörébe tartoznak a különböző mérőkészülékek, elektronikai alkatrészek és orvosi műszerek is. A HP többek között számítástechnikai eszközök, hálózati hardverek, és nyomtatók gyártására, az adattárolás fejlesztésére, szoftver tervezése, és a szolgáltatások nyújtására specializálódott.

A HP a Szilícium-Völgy alapítójaként ismert, annak ellenére, hogy nem foglalkozott aktívan félvezetőkkel egészen a Fairchild Semiconductor 1957-es megalapításáig. Az 1960 körül létrehozott HP Associates részleg elsődlegesen belső használatra, a cég saját műszereihez és számológépéihez készített félvezetőket.
A cég eredetileg inkább mezőgazdasági és ipari elektronikus termékek gyártását tartotta fókuszban. Később azonban úgy döntött, hogy jobban összpontosít a jó minőségű elektronikus vizsgálati és mérési eszközök készítésére.

Az 1940-es évektől rengeteg elektronikus vizsgálati berendezést gyártott, többek között jelgenerátorokat, feszültségmérőket, oszcilloszkópokat, frekvencia számlálókat, hullám elemzőket, és számos más eszközt készített. Termékeik megkülönböztető jellemzője volt a mérési határértékek kitolása és a pontosság, a HP eszközök sokkal érzékenyebbek, pontosabbak, és precízebbek voltak, mint a hasonló berendezések. 1972-ben bemutatták a világ első kézi tudományos elektronikus számológépét (HP-35), az első kézi programozható számológépet 1974-ben (HP-65), az első alfanumerikus, programozható, és bővíthető számológépet 1979-ben (HP-41 C), valamint az első szimbolikus és grafikus számológépet HP-28C néven. A 98x5-ös technikai és asztali számítógépek szériájának gyártása 1975-ben kezdődött. Ezek a számítógépek hasonlókra voltak képesek, mint sokkal később az IBM személyi számítógépek, azonban rendelkezésre álló technikai korlátok miatt az árak elég magasak voltak.
1984-ben a HP bevezette a tintasugaras és lézernyomtatókat. Ezzel együtt indult meg a szkennergyártás is. Később sikeres multifunkciós termékeket fejlesztettek, amelyek egyben voltak nyomtatók, szkennerek, fénymásolók és faxok. Elindult a HP LaserJet gyártása, ami rendkívül népszerű vonal volt a lézernyomtatók piacán. 1968. március 3-án a HP regisztrálta a HP.com doménnevet, amely a kilencedik olyan oldal volt a világon, amit .com doménnév alatt lehetett nyilvántartani. 1987-ben, azt a Palo Altó-i garázst, ahol a Hewlett Packard megalakult és megkezdte üzleti tevékenységét, Kalifornia állambeli történelmi mérföldkőnek jelölték ki.
Az 1990-es években, HP kibővítette a számítógépes termékcsaládot, amely kezdetben az egyetemi, kutatási és üzleti felhasználók számára készült. A cég 2005-ben, a hpshopping.comon független leányvállalatot indított, melynek célja a közvetlenül a fogyasztóknak történő eladás volt az interneten.

2001. szeptember 3-án a HP bejelentette, hogy megállapodásra jutottak a Compaq-kal, és hogy egyesítik a két céget. A két cég 2002 májusában egyesült hivatalosan, a Compaq összeolvadt a Hewlett-Packard-dal. 2006 májusában, a HP megkezdte „legyen megint személyi a számítógép” című kampányát. A kampány célja az volt, hogy visszaállítsa azt a tényt, hogy a PC egy személyes termék. 2006-ban a HP-nek 91,7 milliárd USD forgalma volt – az IBM-et (91,4 milliárd USD) megelőzve –, ezzel a világ első technológiai vállalata a forgalom tekintetében. A HP világelső a PC-gyártásban is, megelőzve a Dell-t.


HP számítógép kínálatunkat itt »,

HP monitor kínálatunkat itt »,

HP laptop kínálatunkat pedig itt találod ».
Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium számítástechnikai eszközöd?

Mert az eddig leírtakon felül, mi a legerősebb "brand" márkás számítástechnikai eszközöket forgalmazzuk, olyanokat, amelynél a gyártó több éves biztos működést garantál! 
Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó és tűzfal programmal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt gépedet! Kérésedre az Office 365 szoftvercsomagot is nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani a felújított prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így Te egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás.

Tanácsra van szükséged?

Bátran keress bennünket, hozzáértő kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre!
A legjobb megoldást adjuk kérdéseidre, hogy olyan gépet vásárolj, ami NEKED lett összerakva!

Aktuális laptop kínálatunkat itt tekintheted meg. »

Számítógép kínálatunkat pedig itt találod. »

Számítógépedhez monitor is érdekel?
Monitor kínálatunkat itt tekintheted meg. »Bankkártyás fizetéss