4 ok, amiért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választanod
PC Aréna Blog

4 ok, amiért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választanod

Mar 30, 2022

Új laptop vagy számítógép vásárlásakor az emberek nem aggódnak amiatt, hogy a készülék hibás vagy törött lesz, hiszen vadiúj állapotban van. Míg ez a bizalom felújított gépek vásárlásakor aggodalomra ad okot. A felújított kifejezés viszont olyan eszközökhöz kapcsolódik, amelyeket használatát után javítanak.

Ha ezt a cikket olvasod bizonyára egy „új” informatikai eszköz vásárlás előtti felmérés a célod. Tudnod kell, hogy a majdnem új is lehet ugyanolyan jó, mintha egy használaton kívüli gépet vennél. Sőt, sokkal jobb!

Most megcáfoljuk, azokat a tévhiteket, miszerint az új gép vásárlása megbízhatóbb, illetve bemutatjuk, hogy miért kifizetődőbb, ha a nálunk kapható felújított verziókból választasz. Mind a rendelkezésre álló hardverek, mind a megtakarítás érdekében.

Lássunk hozzá…

1. Szinte alig voltak használatban

Gyakori jelenség, hogy a felújított számítógépeket és laptopokat előzőleg ki sem vették a dobozból, vagy esetleg kivették, megnézték és visszatették. A használt gépeket forgalmazó kereskedők elemzései azt igazolják, hogy a használt „felújított” laptopok sok esetben olyan visszaváltások, amelyek kevesebb, mint 30 napot voltak forgalomban. Tehát lehet, hogy egy vadonatúj felszerelést kapsz – de az eredeti ár töredékéért.

2. Alapos polírozás

Amikor egy használt laptop vagy asztali számítógép érkezik hozzánk, szakembereink alaposan átvizsgálják, benéznek a motorháztető alá, teljes körű felújításnak vetik alá. Ezután az ügyfelek olyan A-kategóriás gépet kapnak, amelyek teljesen működőképesek, minimálissal nyomokkal, használatra készen.

Egyes viszonteladók és gyártók még a programozást is frissítik a viszonteladás előtt. Így egy régebbi gépet is kaphatsz néhány szép új szoftverrel.

3. Okos pénzspórlás!

Ahogy már említettük, a felújított informatika lényegesen olcsóbb. Bizonyára neked is megvan a kedvenc márkád, amit szeretnél birtokolni, de esetleg nincs elég anyagi kereted rá. Ilyenkor vegyél fontolóra egy felújított laptopot vagy PC-t ugyanabban a modellben, és megkaphatod, amit szeretnél.

4. Minőségi munkavégzéshez, minőségi gépre van szükséged!

A költségvetésed ne egy olcsóbb üzleti laptop megvásárlásával próbáld kordában tartani. Ezeket a gépeket a könnyű szörfözésre fejlesztették ki. Nem üzleti vagy oktatási munkagépek, és nem is szabad őket annak tekinteni.

Az üzleti modellek:

– tartósabbak,

– több portos csatlakozókkal rendelkeznek (USB, nyomtató, intelligens kártyanyílások)

– kevesebb nemkívánatos előtelepítési és,

– több biztonsági funkciót tartalmaznak.

Mire van igazán szükséged?

Lehet, hogy a legújabb modellt szeretnéd, mivel annak nagyobb a feldolgozási sebessége, jobb a grafikája, több a memóriája, ezért nem akarsz kompromisszumot kötni azzal, hogy egy korábbi felújított modellt veszel. Nos, ha egy kicsit vársz, akkor sokkal kedvezőbb áron beszerezheted pontosan azt, amit szeretnél.

A közkedvelt HP és DELL is nagyon gyors időkről számol be felújított termékeik esetében, ami azt jelenti, hogy mindössze 3-6 hónapot kell várni, mire a kívánt hardver felbukkan egy felújított eladói oldalon. Gondolj csak bele, mennyire bosszantana, ha a drágán megvásárolt, vadonatúj gépet három hónappal később már nevetségesen olcsón kaphatnád meg. Megéri várni!

A legfontosabb dolog, amit a javított laptopot vásárlásakor szem előtt kell tartani, hogy tanúsított üzletből szerezd be. Ezek a cégek képzett IT-al rendelkeznek és garanciát nyújtanak minden termékükre.

Ha biztonságra vágysz kezd el itt a vásárlást!