Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) partnerprogram

Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) partnerprogram a világ legnagyobb eszközfelújítóinak igényeit kívánja kielégíteni. A Microsoft lehetővé teszi partnerei számára a Windows-eszközök szakszerű felújítását és a jogtiszta Microsoft-szoftverek előtelepítését, ezzel biztosítva a nagyszerű vásárlói élményt.

Miért érdemes jogtiszta Windowst vásárolni?

Csak jogtiszta Windows operációs rendszerek nyújták a végfelhasználóknak az elvárt minőséget és biztonságot, és garantálják, hogy számítógépük mindig naprakész legyen.

Miért érdemes Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) partnertől vásárolni?

A Microsoft Refurbisher partnerek a Microsoft által meghatározott szigorú követelményeket betartva gondoskodnak róla, hogy vásárlóik kiváló minőségű, szakszerűen felújított eszközt kapjanak, telepített jogtiszta Microsoft Windows szoftverrel. Az ilyen eszközök mentesek a felhasználó biztonságát és adatainak védelmét veszélyeztető hibáktól, kártevőktől és vírusoktól.

Mikor van szükség új Windows for Refurbished PCs operációs rendszerre és licencre?

Minden szoftverél jogi feltételek határozzák meg, hogy kis és hogyan használhatja a szoftvert. Ez gyakran szoftverlicenc formájában történik. A szoftverlicenc az a jogi megállapodás, amely felsorolja a szoftverhasználat feltételeit. A Microsoft engedélyt ad a felújítónak, hogy telepítse a Windowst egy számítógépre, majd eladj a számítógépet a végfelhasználónak. A végfelhasználó számára a végfelhasználói licencszerződés (EULA) feltételei szerint engedélyezett a számítógépre telepített Windows szoftver használata.

Előfordulhat, hogy az eszközfelújító eredeti Windowst szoftverrel vagy a szabadpiacról beszerzett Windows szoftverrel ellátott PC-t kap. Az adott számítógéphez akkor van szükség új Windowst for Refurbished PCs licencre, ha az eredeti Windows szoftvert nem a hozzá tartozó EULA feltételeinek megfelelően adták át. Ahhoz, hogy egy felújított számítógépen Windows szoftvert adjon át az új tulajdonosnak, a felújítónak biztosítania kell az alábbi két feltétel valamelyikét:

1. A Windows szoftvert a licenc feltételeinek megfelelően adták át a felújítónak, és a licenc feltételei lehetővé teszik a felújító számára, hogy a felújított rendszerrel együtt továbbadja a szoftvert. Sajnos a felújítók általában nem ismerik az eszköz/szoftver előtörténetét - ezért az eredeti Windows újrafelhasználása nem ajánlott az esetleges biztonsági és szellemi tulajdonnal kapcsolatos problémák miatt.

VAGY

2. A felújító a Microsoft Authorized Refurbisher megállapodás vagy a harmadik féllel kötött felújítói megállapodás (Third Party Refurbisher Agreement) feltételei szerint telepíti és forgalmazza az új Windows for Refurbished PCs terméket.

A megfelelő Windows licenc

Miért kell foglalkoznom azzal, hogy az általam értékesített felújított számítógépek rendelkeznek-e a megfelelő Windows licenccel?

A licenc nélküli Windowst futtató számítógép eladása sérti a Microsoft szellemi tulajdonjogait, és emiatt jogi lépésekre kerülhet sor az eladóval szemben.

Ha Ön olyan felújított számítógépet ad el, amelyre Windows van telepítve, az Ön felelőssége, hogy a PC-re telepített összes szoftver megfelelő linceccel rendelkezzen.

A szoftveriparág és a bűnüldöző szervek is szigorúan veszik a szellemi tulajdonjogok megsértését. A kalózkodással kapcsolatos bejelentéseket kivizsgálják, és szükség esetén jogi lépéseket tehetnek. A jogsértés kockázatairól és a szoftver jogtisztaságának megítéléséről a következő webhely tájékoztat részletesebben:

www.microsoft.com/hu-hu/howtotell/default.aspx

Mi a helyzet akkor, ha a vásárlóimat nem érdekli, hogy az általam eladott számítógép rendelkezik-e Windows licenccel?

Előfordulhat, hogy az ügyfelek nem értik meg, hogy a szoftver használatának lehetősége a szoftver beszerzésén és a szoftver licencfeltételeinek elfogadásán alapul. A licenc nélküli szoftverrel ellátott számítógépek vásárlói valószínűleg könnyen elkerülhető jogi kockázatoknak, valamint biztonsági, rosszindulatú szoftver- vagy víruskockázatoknak teszik ki magukat. Ezek a kockázatok csökkenthetők annak biztosításával, hogy a Windows megfelelő licencű verziója minden egyes PC-vel együtt járjon A felújított PC-k megfelelő és megfelelő licencváltozata a MAR Windows licenc (Windows for Refurbished PCs). Autopilot potenciális problémák: Az előző tulajdonos által az Autopilot rendszerben regisztrált rendszereket csak a regisztrált vállalat alkalmazottai használhatják. Ez felülírható a MAR professzionális felújítási folyamatával, amely egy valódi MAR licencet (Windows for Refurbished PCs) csatol ezekhez a rendszerekhez, így ezeket az eszközöket az új eszközfelhasználó újra használhatja.

Honnan tudom, hogy ki minősített partner?

Honnan tudhatom, hogy az általam vásárolt felújított PC Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) minősített partnertől származó, jogtiszta Windowst szoftverrel rendelkező eszköz?

A MAR-minősített partnerektől származó minden felújított eszközhöz tartozik egy speciálisan erre a célra készült, a házon elhelyezett Windows eredetiségigazoló címke (COA) VAGY Genuine Microsoft Refurbisher címke (GMRL) VAGY Genuine Microsoft cmíke (GML).

1. kép (balról jobbra): A MAR COA tartalmazza a "Felúkított PC-n való használtra - nincs kereskedelmi értéke" című nyilatkozatot, valamint az eszközt felújító és rá a Windowst előtelepítő felújító márkanevét. A Címkén egy 25 számjegyből álló termékkulcs található, esetenként a számjegyeket feső biztonsági bevonattal. Fontos megjegyzés: A Windows for Refurbished PC-kre vonatkozó OCA életciklusa 2021. július 31-én véget ért (EOL), így a végfelhasználóknak óvatosnak kell lenniük: a piacon még mindig lehetnek Windows 10 for Refurbished COA-k, ugyanakkor Windows 11 for Refurbished PC-kre vonatkozó COA-k már nem. Előfordulhat, hogy az ilyen termék hamisítvány.

2. kép: Ha a MAR-eszközön digitális Windows licenc van, a COA-míkét GMRL-matrica váltja fel.

Mindkét címke hologramos. Valamennyi MAR és TIP az új GMRL-matricát fogja használni. A középső mezőben a "Microsoft Authorized Refurbisher" szöveg szerepel. Ha az eszközön megtalálható ez a címke, akkor a PC automatikusan aktiválódó, előre telepített digitális termékkulccsal rendelkezik. E két elem (a Refurbisher COA és a GMRL-címek) valamelyike bizonyítja, hogy a számítógép megfelelő licenccel rendelkezik.

Milyen Microsoft-szoftverek elérhetők a MAR programban?

A MAR program jelenleg a Windows 10/11 Home és Windows 10/11 Professional operációs rendszereket, a Citizenship Windows 10/11 Professional és a (nonprofit szervezeteknek) Citizenship Office Home & Student 2019, valamint az Office 365 harminc napos próbaverzióját kínálja a fogyasztók és a vállalkozások számára.