5 hasznos kütyü és kiegészítő laptophoz, ami karácsonyi ajándéknak is tökéletes
PC Aréna Blog

5 hasznos kütyü és kiegészítő laptophoz, ami karácsonyi ajándéknak is tökéletes

Dec 08, 2021

Ma már eszközök és kiegészítők garmadája áll rendelkezésre, hogy igazán kellemes és zökkenőmentes felhasználói élményben legyen részed a laptopod használata közben. Megmutatom az 5 leghasznosabbat, amivel bárhol otthon érezheted magad és amivel a szeretteidet is lenyűgözheted idén karácsonykor.

Minden laptopfelhasználó számára van tökéletes laptopkiegészítő. Van, aki utálja a touchpadet, van, aki rengeteget gépel és ehhez igényel egy teljesértékű billentyűzetet. Mielőtt elkezdesz költekezni, érdemes átgondolnod a megajándékozni kívánt személy életmódját, hogy valóban telitalálat legyen a meglepetés.

Szerencsére akad néhány olyan modern eszköz is, ami bárki felhasználói élményén nagyot lendíthet. Mutatok 5 olyan kiegészítőt, amivel tökéletesen boldoggá teheted az ajándékozottat, legyen szó a párodról, a gyermekedről, vagy egy vagány nagyszülőről, aki lelkesen menetel a fiatalokkal az új világba.

  1. Dokkoló állomás

Egy ilyen kis csodaszerkezettel a laptoppal járó előnyöket kombinálhatod az asztali PC jó tulajdonságaival. Nem csak akkumulátort, állandó tápegységet, de videókártyát, optikai meghajtót, hálózati kártyát is tartalmazhat. Különösen azoknak lehet hasznos kiegészítő, akik egész nap távol vannak és valóban sokat használják a laptopjukat munkára, játékra vagy akár filmezésre.

  • USB-HUB

Az USB-HUB tulajdonképpen egy USB elosztó, amelynek segítségével megsokszorozhatod a rendelkezésre álló portok számát a laptopon. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre csatlakoztassunk vezetékes egeret, billentyűzetet, monitort, projektort vagy más kijelzőt. 

Az újabbak még laptoptöltési funkcióval is bírnak. Nagy előnyük, hogy megszüntethető általuk az asztalon gubancolódó kábelrengeteg: a gépbe ugyanis közvetlenül csak egyetlen csatlakozót kell bedugni, a többi kütyü pedig ebben az egy hubban fut össze, amit szépen elrejthető.

A tekergő, kibogozhatatlan vezetékhalom a legidegesítőbb dolog volt a 2010-es években, de ennek már vége. Használd ki a vezeték nélküli technológiát, hogy többé ne kelljen vacakolni a kábelekkel. Fülhallgató, egér, billentyűzet, kontroller. Nem nyúlhatsz mellé.

  • Külső tárhely

Ha már nem elég a hely a legújabb játéknak, családi fotóknak és videóknak, akkor egy praktikus SSD külső tárhellyel könnyedén, a laptopborítás felbontása nélkül is megoldhatod a problémát. Az SSD előnye, hogy nem árt neki a mozgás, ezért azoknak, akik gyakran viszik magukkal a gépüket, a magasabb árfekvés ellenére is jobb megoldás lehet ilyen típusú külső tárhelyet választani.

Természetesen a HDD külső merevlemezzel sem fogsz befürödni, ha garantálni tudod, hogy ne legyen kitéve rázásnak, ütődésnek. A mozgó alkatrészek miatt érzékenyebb, a betöltési sebesség pedig lassabb, ezért ha játékot szeretnél róla elindítani, akkor jó, ha türelmes gazdája van. De szimpla adattárolónak kiválóan megteszi, ráadásul valamivel olcsóbb is, mint az SSD-s változatok.

  • Vízálló laptoptáska

Felejtsd el azokat a táskákat, amiket könnyedén utánad dobnak egy-egy olcsó, hipermarketes laptop megvásárlásakor. Ezek ugyanis gyakran silány minőségűek, könnyen sérülnek és nem bírják a mindennapos használatot. Emellett borzasztóan kényelmetlenek is lehetnek annak, aki cipelni kénytelen őket. Gyakran pedig a legelemibb funkciójuknak sem felelnek meg és nem nyújtanak megfelelő védelmet a laptop számára.

Bárkit is szeretnél meglepni, egy párnázott, stílusos és főleg vízálló laptoptáskával nem nyúlhatsz mellé. Válassz olyan darabot, ami a legjobban szolgálja a szeretett személy életmódját és ízlését. Ha sokat utazik tömegközlekedéssel, szuper hasznos lehet számára egy laptop hátizsák. Amennyiben hölgy az illető és fontos számára a nőies, elegáns megjelenés, akkor a bőr külsőrésszel rendelkező, női táskára emlékeztető változatok között is keresgélhetsz.

+1 A jobb laptop mindig jó

A nálunk kapható kiegészítők mindegyike különleges darab. Mindezek persze csak akkor lesznek hasznosak, ha a meglévő laptop nem egy régi vacak. Nézz körül a laptopkínálatunkban is: meg fogsz lepődni, milyen remek áron vásárolhatsz prémium kategóriás gépeket.