A legjobb biztonsági megoldások laptopod/PC számára 2022-ben
PC Aréna Blog

A legjobb biztonsági megoldások laptopod/PC számára 2022-ben

Oct 26, 2022

Ami számítógéped és laptopod biztonságát illeti, felhasználóként, függetlenül használatának szintjétől és céljától, egészen biztos, hogy meg kell védened. Ennek elmulasztása jelentős pénzügyi károkat és adatvesztést okozhat. Tehát minden számítógépen legalább egy vírusirtónak telepítve kell lennie. Ha érzékeny adatokkal dolgozol, a biztonsági szintet ezzel arányosan kell növelni.

A kiberbiztonság egy meglehetősen tág fogalom, amely számos eszközt foglal magába. A vírusirtó az az alapvető szoftver, amelyet minden felhasználónak telepítenie kell a számítógépére, táblagépére és okostelefonjára. Az ilyen típusú szoftverek fő célja a telepített rosszindulatú programok blokkolása, beleértve a zsarolóvírus-támadásokra specializálódott programokat is.

A legtöbb víruskereső program manapság többet kínál, mint egy egyszerű víruskereső: olyan funkciókkal rendelkezik, mint a hálózati tűzfal, az adathalászat elleni védelem, a virtuális magánhálózat (VPN), a jelszókezelő, a szülői felügyelet stb.

Azonban sok vírusirtó nem úgy működik, ahogy kellene – nem elég hatékony a rosszindulatú programok észlelési aránya, nem blokkolja folyamatosan a rosszindulatú webhelyeket, és a kiegészítő funkcióik rosszul vannak megtervezve.

Hogyan állapítható meg tehát, hogy mely víruskereső programok kínálják a legnagyobb biztonságot, a legjobb védelmet és a legjobb ár-érték arányt?

Íme a teljesség igénye nélkül a piac három legjobb vírusirtója, funkcionalitás, sebesség és ár alapján. A magas fokú védelem érdekében ajánlott egy vírusirtó program licencének megvásárlása. Bár ingyenes verziók is elérhetők, ezek otthoni használatra ajánlottak, és kevesebb védelmet nyújtanak.

A TechnologyAdvice.com szerint a jelenleg elérhető legjobb vírusirtó programok a következők:

1. McAfee Total Protection

A legjobb az online biztonság szempontjából, ami családok számára is kiváló. Szinte az összes biztonsági funkciót kínálja, amire szükséged lehet: rosszindulatú programok elleni védelem, adathalászat elleni védelem, jelszókezelő, VPN-t és titkosított tárhelyet.

Már önmagában a vírusvédelem is nagyszerű termékké teszi a Total Protectiont. Mind az egyszerű, mind a fejlett fenyegetéseket észleli, blokkolja és eltávolítja, beleértve a vírusokat, keyloggereket és rootkikeket.

2. BitDefender Total Security

A BitDefender rendívül hatékony víruskereső motorral rendelkezik. A rosszindulatú programok hatalmas adatbázisát, valamint a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát használja a rosszindulatú programok észlelésére és védekezésre.

Mivel a Bitfender motor felhőalapú, minden program átvizsgálása a Bitdefender szerveren történik, ami felszabadítja az eszköz erőforrásait. Fejlett beállításokat kínál azoknak a felhasználóknak, akik tudják, hogyan szabhatják testre vírusvédelmüket, továbbá egyéni szkennelési beállításokat adhat meg a számítógép bizonyos területeire, például szkriptekre, hálózati megosztásokra, rendszerindító szektorokra, sőt új vagy módosított fájlokra is.

3. Trend Micro Maximális biztonság

Egy csak jó anti-malware keresőmotor, de egy nagyszerű böngészőbővítmény is, amely figyeli a biztonsági kockázatokat, blokkolja a csalásokat, és ellenőrzi a webhelyek nem biztonságos tartalmát.

A Trend Micro által fejlesztett böngészőbővítmény nagyon lenyűgöző. A megtévesztő hivatkozásokat, nem biztonságos tartalmat, rosszindulatú kódot is képes észlelni. Ezenkívül blokkolja a hirdetéseket, és átvizsgálja a böngészési előzményeket, hogy olyan veszélyes webhelyeket keressen, amelyekre véletlenül lehet eljutni.

Következtetés: A Trend Micro hatékony internetes biztonsági funkciókat és programokat kínál Windows, Mac, Android, iOS és Chromebook felhasználók számára. Ez a szolgáltató ideális a webvédelemhez, és a böngészőbővítménye segít megkerülni a rosszindulatú webhelyeket és észlelni a gyanús tartalmakat.