Ergonomikus forgószék – nem csak gamereknek
PC Aréna Blog

Ergonomikus forgószék – nem csak gamereknek

Sep 13, 2023

Az ergonómiáról röviden

Egyre többet hallani arról, mennyire fontos az ergonomikus munkakörnyezet. Ez azt jelenti, hogy a tárgyak, amelyekkel dolgozunk, hozzánk igazodnak, a mi kényelmünket szolgálják. Több kutatás is bebizonyította, hogy akkor hatékony a munkavégzés, ha minden „kézre esik”, és egy-egy feladat elvégzése minél kevesebb erőkifejtést igényel.

Tipikus példája ennek az ergonomikus egér, amelyből többféle is kapható a kínálatunkban. Ezeket az eszközöket úgy alakították ki, hogy belesimuljanak a tenyérbe. De ugyanilyen jó példa az ergonomikus forgószék is, amelynek felépítése szintén az emberi testhez igazodik.

Az ergonómia nemcsak a munkakörnyezetben válik fontossá, hanem az élet bármely más területén is. Megjelenhet a lakberendezésben éppúgy, mint az informatikában. A tervezők ma már figyelembe veszik, hogy minél felhasználóbarátabb legyen egy környezet: legyen szó akár egy fogantyú kialakításáról a szekrényen, akár a menüpontok elrendezéséről egy weboldalon.

Az ergonomikus forgószék előnyei

Aki sokat ül a számítógép előtt, dolgozik, tanul vagy játszik a gépen, annak mindenképpen törekednie kell az ergonomikus környezet kialakítására. Ide tartozik például az, hogy mekkora az aszal magassága, milyen távol van a monitor a szemtől, mekkora hely áll rendelkezésre az asztalfelületen, és természetesen fontos a kényelmes üléspozíció is.

A legmegfelelőbb szék a hosszas ülőmunkához a forgószék, ezen belül is a gamer szék, hiszen ezt kimondottan úgy fejlesztették ki, hogy akár napi 8-12 órán át is kényelmet biztosítson. Az ergonomikus forgószék főbb ismérvei a következők:

  • magas háttámla
  • a háttámla több fokos szögben is dönthető
  • rendelkezik fejtámlával
  • rendelkezik karfával: az a jó, ha ez is állítható
  • rendelkezik deréktámasszal
  • kerekei stabilizálhatók
  • az üléshuzat lélegző anyagú

A kínálatunkban kapható gamer székek megfelelnek e szempontoknak, emellett rendkívül dizájnosak is. Ahogyan azt már megszokhattuk, formájuk egy versenyautó üléséhez hasonlít, és nem csak egyszínű a kárpitjuk.

Cooler Master és Delight gamer székek

A Kiegészítő termékek között találhatók meg az általunk forgalmazott ergonomikus forgószékek többféle színben. Két nagy márkát ajánlunk figyelmedbe: a Cooler Mastert és a Delightot.

A Cooler Master Caliber R1 Gaming chair Black/Red termékünk tipikusan a gamerek számára készült, persze főnöki irodákban is helyet kaphat esztétikus külseje miatt. A szék háttámlája 180 fokig dönthető, amely lehetővé teszi a pihenést is a játék során. A kényelmet fokozza az állítható karfa, a fejpárna és a deréktámasz is. A lélegző poliuretán műbőr könnyen tisztítható, strapabíró, emellett komfortos is.

A Cooler Master Caliber R1 forgószékek maximális teherbírása 150 kg. Azok számára ideális ez a szék, akik 150–180 cm magasak, és súlyuk 50–90 kg. A szék összeállításhoz rövid videós segítség is elérhető a márka oldalán.

A Delight Bemada BMD1106RD Gaming Chair Black/Red igazán ördögien fest, rendkívül dizájnos: vérbeli gamereknek ajánljuk. Ez a típus is rendelkezik azokkal az extrákkal, mint a Cooler Master forgószékek, ám itt a kerék is színre fújt. A kényelmes játék érdekében nyakpárna, derékpárna is van, és a karfa itt is állítható.

A Delight Bemada ergonomikus forgószék üléshuzata szintén műbőr, tehát könnyen tisztítható. A maximális teherbírása a bútornak 110 kg.

Válassz kényelmes forgószéket a munkavégzéshez, játékhoz a kínálatunkból. A rendelést követően pár munkanap alatt megérkezik otthonodba a szék, amelyet azonnal birtokba vehetsz.

Gamerként ne feledkezz meg a többi kiegészítőről sem: ergonomikus egerek, világító billentyűzetek, jó felbontású monitorok és gyors számítógépek közül is tudsz válogatni kínálatunkból! Hívj minket, ha segítségre van szükséged a választás során!