Felújított eszközök eredeti Windows operációs rendszerrel
PC Aréna Blog

Felújított eszközök eredeti Windows operációs rendszerrel

Nov 17, 2021

Megbízható operációs rendszer nélkül a legjobb laptop sem ér egy fabatkát sem. De mitől lesz megbízható egy operációs rendszer és miért nem érdemes kockáztatnod? Miért jársz jobban, ha nálunk, MAR partnereknél vásárlod meg a Windowsodat a laptopodra? Most minden kérdésedre választ adunk. 

A PC Arénánál minden felújított laptopot és számítógépet megvásárolhatsz előre feltelepített, üzemkész Windows operációs rendszerrel együtt is. Ezt azért tudjuk számodra biztosítani, mert rendelkezünk Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítéssel. 

A Microsoft® MAR program lényege

A MAR minősítésünkről bővebben olvashatsz itt is. Számunkra ez a minősítés kiemelten fontos, amire több okunk is van, ezekre mindjárt kitérek. De mindenekelőtt szeretném, ha te is látnád, miért érezzük ennyire fontosnak ezt a partneri kapcsolatot.

Ebben a programban a résztvevők kétféle módon tudnak jogtiszta operációs rendszert biztosítani a felújított számítógépek mellé. A Microsoft® Registered Refurbisher típusú partnereknek egyetlen dolguk van: regisztrálni a Microsoft® honlapján és kész. 

Ennek azonban óriási hátránya van – mivel nincs feléjük mennyiségi elvárás támasztva, ezért a Windows rendszereket meglehetősen drágán tudják csak értékesíteni a végfelhasználónak. Ráadásul a hitelesítéshez szükséges matricát egy helyi Microsoft disztribútortól kell megigényelniük, ami akár napokkal is meghosszabbítja a vásárló számára a kézhezvételi időt.

Ezzel szemben mi a PC Arénánál Microsoft® Authorized Refurbisher partnerek vagyunk. Ez azt jelenti, hogy egy igen magas kvóta ellenében, jóval a bolti ár alatt tudjuk számodra értékesíteni a Windows operációs rendszert a felújított számítógépeken és laptopokon. Ráadásul várnod sem kell – a reggeli megrendelésedet mi már délután használatra készen tudjuk átadni neked. Később pedig ugyanerre a számítógépre bármikor újratelepítheted a rendszeredet.

Számunkra ez azért fontos, mert így olyan, teljeskörű szolgáltatást tudunk nyújtani a vásárlóinknak, amit mi magunk is biztonságosnak, racionálisnak tartunk. Így tudjuk igazán garantálni a kezünkből kikerült gépek minőségét hosszútávon is.

Miért fontos a licenc és miért ne vedd meg akárkitől?

A jogtiszta szoftverek használata mellett rengeteg érvet tudnék felsorakoztatni. Az operációs rendszer esetében azonban tényleg kulcsfontosságú, hogy kizárólag megbízható forrásból vásárolt, jogtiszta rendszerrel működtetett gépet használj. Azon túl, hogy a kalózkodás törvénytelen és csúnyán megütheti a bokáját, akit a hatóság valamilyen okból rajtakap, hogy lopott szoftvert használ, még ráadásul sebezhetővé is teszi a számítógépet, a legfontosabb adataink gyűjtőhelyét.

A feltört operációs rendszerek sosem tudják teljes mértékben hozni az eredeti Microsoft operációs rendszerrel járó előnyöket. A lehetőségek korlátozottabbak és olyan biztonsági réseket tartalmaznak, amelyek gyerekjátékká teszik az adatainkhoz való hozzáférést. Túl az erkölcsi dilemmákon, mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy a jogtiszta Windows használata olyan, mintha széfben tartanád a vagyonodat. A kalózváltozaté meg mintha a kint hagynád az ajtó előtt a pénztárcádat.

Ma már a telepítéssel sem kell egyedül megküzdened és nem kell az unokaöcsédet megvesztegetned, hogy a gépedet tényleg biztonságosan használni tudd. Csak annyi a dolgot, hogy megfelelő szakembertől vásárolsz gépet. Sajnos nem egy történetet hallottam, ahol ilyen-olyan ismerős ismerősén keresztül vett valaki jogtisztának mondott operációs rendszert olcsón – aztán mégiscsak kalóz változat volt. 

Mi úgy tudunk igazán felelősséget vállalni azért, hogy te is és a géped is biztonságban legyél a vásárlás lezárása után is, ha igénybe veszed a MAR partnerként általunk nyújtott lehetőséget. Csak bíznod kell a szakértelmünkben.

Hogyan ismerd fel, ha átvertek

A csalást nem olyan könnyű kiszúrni. Mivel nekünk csak a jogszerű eljárásban van tapasztalatunk, ezért elmondom, hogy csináljuk mi, és milyen lépéseket hajtunk végre, hogy garantáljuk a jó minőséget és a licencnek megfelelően feltüntessük a jogtiszta Windows meglétét a felújított gépeken.

Azokat a laptopokat, amiket mi újítunk fel, először alaposan megtisztítjuk, majd teszteljük. A hibás alkatrészeket cseréljük, újra teszteljük és, ha minden rendben van, és az ügyfél igényli, akkor előtelepítjük rá a jogtiszta Windows-t.  Ezután pedig felragasztjuk a gépre az eredeti aktiváló kódot.

A hivatalos MAR partnerektől származó minden felújított eszköz tartalmaz egy speciálisan tervezett Windows Eredetiségi Tanúsítvány-címkét (COA) vagy Eredeti Microsoft Refurbisher-címkét (GMRL), vagy Eredeti Microsoft-címkét (GML) a házon.

A MAR COA címkén fel lesz tüntetve a „Felújított számítógépen használható – nincs kereskedelmi érték” felirat, valamint a felújítást és előtelepítést végző cég márkaneve. A címkén továbbá egy biztonsági bevonattal ellátott 25 számjegyű termékkulcs is megtalálható. Ha digitális licenccel ellátott gépről van szó, akkor egy GMRL-matricának kell rajta lennie.

Ez utóbbi egyébként egy új megoldás, várhatóan a MAR partnerek és külsős felújítók is ezt fogják alkalmazni. Mindkét címkén holografikus kép található, a középső mezőben pedig „Microsoft Authorized Refurbisher” szöveg olvasható

Tehát csak akkor lehetsz biztos benne, hogy eredeti Windows-zal szerelték fel a számítógépedet, ha rajta van a GMRL-matrica, vagy a COA címke. Ezt mindenképpen ellenőrizd!

Milyen Microsoft szoftvereket tartalmaz a MAR program?

A MAR Program jelenleg Windows 10 Home és Windows 10 Professional operációs rendszereket, valamint Office 365-öt kínál – 30 napos próbaverziót fogyasztók és vállalkozások számára. A program licenceket is kínál non-profit címzettek számára (beleértve az oktatást is), amely magában foglalja a Windows 10 Professional és a Microsoft Office 2019 rendszert. De az Office csak azon címzettek számára érhető el, akik részt vesznek a technológiai hozzáférési programban is.

A PC Arénánál nekünk nem csak az a fontos, hogy használt laptopokat rázzunk gatyába és adjunk el. Nem csak az újrahasznosítás, a technológia költséghatékonyabb elérhetővé tétele a víziónk. Az is hozzátartozik a munkánkhoz, hogy a vásárlóink hosszú távon is megbízható, üzemkész eszközzel legyenek gazdagabbak, amely valóban az ő igényeiket szolgálja. Ezt tudjuk garantálni a Microsoft® Authorized Refurbisher partnerségünknek köszönhetően.