Hogyan készítjük fel a használt gépeket az új életükre?
PC Aréna Blog

Hogyan készítjük fel a használt gépeket az új életükre?

Nov 10, 2021

Szeretnéd tudni, hogy a felújított laptopod hogyan jutott el hozzád? Vajon mi mindent csinálunk egy-egy géppel, mielőtt felkészítjük az új életére? Minden kérdésedre választ kapsz, ha elolvasod ezt a cikket.

Tudom, hogy a környezetvédelem sokunk számára egyre fontosabb szemponttá válik. Igyekszünk vászonszatyrot vinni a nagybevásárlásra, utántölthető sampont és mosószert választunk, és az életünk minden területén odafigyelünk az újrahasznosítás lehetőségére. Mégis sokunk számára okoz szorongást a gondolat, hogy olyan terméket vigyünk haza, amit már más is használt előttünk. Elektronikai eszközök esetében pedig hatványozottan igaz ez az állítás.

Ezért ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy nálunk a PC Arénánál milyen lépések előzik meg a beérkező számítógépek és laptopok értékesítését. Így eldöntheted, hogy számodra valóban a felújított laptop lesz-e a megfelelő választás. Mérlegelheted a környezetvédelmi, ár-értékkel kapcsolatos szempontokat és a saját preferenciáidat. Sokkal könnyebb dolgod lesz, ha minden információ a kezedben van.

Honnan szerezzük be a használt gépeket?

A használt számítógépek és laptopok általában Európa nagyvállalataitól kerülnek be a PC Aréna kollégáinak gondos kezei közé. Olyan prémium minőségű, a legújabb technológiai követelményeknek megfelelő laptopokat szerzünk be, amelyeket korábban csak rövid ideig használtak munkaeszközként, többnyire irodai körülmények között. 

A multik irodai kultúrájában a hatékonyság és a megbízható minőség alapkövetelmény, ezért gyakran cserélik le akár egy egész, többszáz fős irodaház teljes informatikai állományát mindössze 1-3 év használatot követően. Természetesen a legnagyobb márkák termékeiről van szó, mint például a Dell, a Samsung vagy a Lenovo.

Ezek a gépek újonnan beszerezve a magyarországi fizetésekhez képest szinte megfizethetetlenek lennének. Így azonban akkor is lehetőséged van csúcskategóriás business laptopot beszerezni.

Első lépés: Tisztítás

Legelső lépésként a raktárunkba beérkező áru átesik egy alapos, mindenre kiterjedő tisztításon. Ez magában foglalja a portalanítást, a teljes külső- és belső tisztítást, valamint  zsírtalanítást. Ez a folyamat precíz és aprólékos munkát igényel és nagyfokú óvatosságot, hogy semmilyen alkatrész ne mozdulhasson el.

Tesztfázis

Ezt követően alaposan átvizsgáljuk a laptopot technikai működés szempontjából is. A tesztelés során megnézzük, hogy minden alkatrész megfelelően működik-e és mindent kicserélünk, ami nem nyújt 100%-os teljesítményt.

Iktatás

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a gép kifogástalanul működik, akkor iktatjuk a raktárkészletünkbe. Innentől kezdve pedig hamarosan megtalálhatod majd a webáruházunk virtuális polcán is.

Kiválasztás

Miután átböngészted a kínálatunkat és megtaláltad a számodra megfelelő laptopot, kosárba teheted. Ezen a ponton pedig kiválaszthatod azokat a szolgáltatásokat is, amelyekkel testre szabhatjuk számodra a kiválasztott gépet. Az operációs rendszertől kezdve egészen a nagyobb háttértárig bármilyen konstrukció kialakítására lehetőséget adunk.

Újratesztelés

A kiválasztás után a laptopodat újra megtisztítjuk és felruházzuk az általad választott kiegészítő tulajdonságokkal. Majd újra leteszteljük, hogy minden konfiguráció tökéletesen működjön akkor is, amikor te végre a kezedbe veszed az új laptopodat.

Csomagolás és szállítás

Amikor elkészülünk a laptop felkészítésével, alaposan és biztonságosan becsomagoljuk, majd átadjuk a szállítónak.

Az esetek többségében ezt a soklépcsős folyamatot nagyon gyorsan, mindössze néhány óra alatt elvégezzük. Erre azért vagyunk képesek, mert felkészült kollégáink és hatékonyan szervezett munkafolyamataink vannak, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. Ennek köszönhetően pedig a reggel megrendelt géped akár már másnap az asztalodon lehet.

Amint láthatod, az általunk felújított laptopok életútja össze sem hasonlítható a kilós turkálóban egymásra dobált használt ruhákéval. Kizárólag olyan számítógépekkel és laptopokkal dolgozunk, amelyek megbízható világmárkák termékei, ellenőrzött forrásból származnak és prémium minőségűek. Éppen ezért biztosítunk minden termékünk mellé 1 év teljes körű garanciát, amit még + 24 hónappal meghosszabbíthatsz.

A felújítás során javarészt nincs szükségük komolyabb beavatkozásra, inkább csak tökéletesítést hajtunk végre rajtuk. Valamint minden gépet többször is megtisztítunk, ezzel garantálva a biztonságos, hosszú távú használatot. Te pedig nem csak magadnak, de a bolygónak is jót teszel, ha inkább ezt az utat választod. Nézz csak körül a kínálatunkban!