Jó hírrel szolgálunk: már új nyomtatót is rendelhetsz tőlünk otthonra!
PC Aréna Blog

Jó hírrel szolgálunk: már új nyomtatót is rendelhetsz tőlünk otthonra!

Mar 08, 2023

Miért van szükség nyomtatóra otthon?

A nyomtatókra egyre nagyobb szükség van a háztartásokban. A pandémia idején igencsak megnőtt a kereslet e kiegészítők iránt, hiszen sok gyereknek könnyebb volt tanulnia úgy, hogy a feladatokat papíron oldhatta meg.

A home office elterjedése is hozzájárult ahhoz, hogy a számítástechnikai eszközök mellett a nyomtatók beszerzését is szükségesnek ítélték meg az emberek. Számos olyan dokumentum van ugyanis, amelyet muszáj kinyomtatnunk, hogy hitelesítve legyenek. A szerződéseket, teljesítményigazolásokat, árajánlatokat aláírva kell visszaküldeni a megrendelőnek, illetve ügyfélnek, de időigényes lenne minden ilyen esetben fénymásoló szalonba menni.

A nyomtatás történhet magáncélból is, gondoljunk csak a fényképalbumok létrehozására! Sok családban azért ruháznak be manapság egy jó minőségű, színes nyomtatóra, hogy az okostelefonnal készített fotóikat kinyomtathassák. Digitalizáció ide vagy oda, mégiscsak az a biztos, ami kézzel fogható!

A nyomtatók fajtái

Ha felmerül az igény egy új nyomtatóra otthon, akkor már csak az a kérdés, milyet válasszunk. A technológiai szempont alapján csoportosítva kétféle nyomtatótípus létezik: a tintasugaras és a lézeres. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, valójában a felhasználói szokásokat és igényeket kell figyelembe venni a választás során.

Ha fénymásolni, szkennelni is szeretnénk otthon, akkor mindenképp egy nagyobb teljesítményű, multifunkcionális nyomtatót érdemes választani, amely képes ellátni ezeket a feladatokat is, ez mindkét kivitelben kapható.

Tintasugaras nyomtató: Kinek éri meg?

A tintasugaras nyomtató működési elve a következő: van bennük egy tintapatron, amelyben folyékony halmazállapotú festéket találunk. A nyomtatás során apróra porlasztott tintacseppek jelennek meg a papíron.

Otthonra választhatunk olyat, ami csak feketén tud nyomtatni, de a színes tintasugaras nyomtató sem luxus ma már. Ezek a készülékek 4 szín (ciánkék, magenta, sárga és fekete) kombinálásával állítják elő a kinyomtatott képet.

A tintasugarasa nyomtató előnyei:

  • Működése halk.
  • Jó minőségben képes nyomtatni, ám ilyenkor kicsivel lassabb.
  • Fotópapíros nyomtatásra csak ez alkalmas.
  • Energiatakarékosabb, mivel a nyomtatáshoz nem használ hőt.

Hátrányai:

  • A tintapatronokat időnként cserélni kell, ezek költsége magas lehet.
  • A tintapatronok sajnos beszáradnak, ha huzamosabb ideig nem használjuk őket.
  • A kinyomtatott dokumentumon a festék viszonylag lassan szárad és ha nedvesség éri, elmosódik.

Otthoni használatra inkább ez való, de fontos, hogy rendszeresen nyomtassunk vele, hogy ne száradjon be a festék. A PC Arénánál is megrendelhető Epson EcoTank M1100 Tintasugaras nyomtató jó választás lehet, azoknak, akik egy megbízható, jó minőségű és energiatakarékos készüléket keresnek hosszú távra. Ez a nyomtató rendkívül alacsony üzemeltetési költséggel rendelkezik, főbb jellemzőit elolvashatod a termék adatlapján a Leírás fülre kattintva.

Lézernyomtató: gyors és precíz

A lézernyomtató modernebb technikán alapszik, itt a lézersugarak segítségével kerül a papírra a szilárd festékanyag, mely a hő hatására „beleég” a papírba. Fekete-fehér és színes változatban is elérhető. Irodákban általában ezt használják, mert gyorsabban nyomtat, de otthonra is jó, ha gyakori használatra kell.

Előnye a tintasugarassal szemben, hogy jobb minőségű a nyomata, továbbá nem mosódik el rajta a festék. Hátránya, hogy a hőfelvételhez nagy mennyiségű áramot használ, és a toner hozzá szintén nem olcsó, de erre is van megoldás!

A kis méretű, de magas teljesítményű HP LaserJet Pro M209dwe Wireless lézernyomtató megfizethető áron érhető el kínálatunkban, és igényelhető hozzá Instant Ink szolgáltatás.

Erről a nagyszerű lehetőségről annyit érdemes tudni, hogy a havi előfizetéssel rendelkezők egy app segítségével nyomon követhetik, mikor mennyit nyomtattak és mennyi festéket használtak. A tonercsere ideje ugyanis ez alapján számítható ki. A költséghatékony szolgáltatás lényege, hogy nem a tintahasználat, hanem a kinyomtatott papír mennyisége számít, így teljesen mindegy, hogy színesben vagy fekete-fehérben nyomtatsz.

Bővebben tájékozódhatsz a pénzmegtakarítással járó tinta-előfizetési szolgáltatásról termékoldalon, de minket is kereshetsz elérhetőségeinken ezzel kapcsolatban. Kollégáink tudnak segítséget nyújtani a megfelelő nyomtató kiválasztásában is.