Lecserélnéd a géped? Tekintsd meg az új Apple laptop kínálatunkat!
PC Aréna Blog

Lecserélnéd a géped? Tekintsd meg az új Apple laptop kínálatunkat!

Mar 06, 2024

Miért az Apple?

Sokan gondolkodnak azon, milyen laptopra ruházzanak be. Kétség sem fér hozzá, hogy a Windows alapú eszközöknél sokkal nívósabbak az Apple termékei, de való igaz, más operációs rendszert használnak, ami kezdetben szokatlan lehet azoknak, akik nem ismerik a MacBookokat.

Ez azonban ne tartson vissza senkit attól, hogy egy új Apple laptopot tegyen a kosárba, hiszen rövid időn belül meg lehet szokni az új rendszert, nem mellesleg a gép teljesítményére sem lesz panasz.

Az Apple évek óta piacvezető vállalat, okostelefonjai mellett más elektronikus eszközöket is gyárt, tabletei ugyanolyan népszerűek, mint a hordozható számtógépei.

Az első MacBook 2006-ban jelent meg, azóta sok változáson ment keresztül a gép, jelenleg két verziója kapható, a MacBook Air és a MacBook Pro. Mindkettőt megtalálod a kínálatunkban.

Érvek a MacBook mellett

Az Apple laptopok operációs rendszere a macOS, amely elsőre rejthet kihívásokat. Jobban megismerve azonban a felületet, rájöhetünk, hogy sok esetben előnyösebb tulajdonsággal bír, mint egy Windows-felület.

Egyrészt automatikusan végzi a mentéseket, másrészt sokkal könnyebb benne eltávolítani az egyes programokat, és azt is észrevehetjük, hogy hónapok múlva se lassul be.

Mivel nem használják annyian, a vírusok is kevésbé fenyegetik, de egyébként is bízhatunk az Apple fejlesztőiben: számos biztonsági eszköz van telepítve a gépekre.

Ami miatt sokan választanak új Apple laptopot, az az, hogy minden gépnek remek az üzemideje: az erős aksi is hozzájárul ehhez, de a jól optimalizált macOs is.

Végül pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a szervizeléssel sem lesz gond, ha arra lenne szükség. Minden laptophoz kiterjesztett, úgynevezett AppleCare garancia jár ugyanis. A MacBook modellek nagyon megbízhatóak, érdemes befektetni rájuk.

Két népszerű új Apple laptop a kínálatunkból

Ahogy említettük, az új modellek a Pro és az Air, külső raktárunkról mindkettő típus elérhető, ingyenes házhoz szállítással juttatjuk el hozzád.

Az Apple MacBook Pro 14,2" termék ezüstszínű, 2023-as modell. Apple M3 chip van benne, 8 magos a CPU, 10 magos a GPU. Liquid Retina XDR-kijelzője van, amely 14,2 hüvelykes képátlójú. A képfelbontás 3024 x 1964 pixel, a képfrissítés lehet akár 120 Hz is. 8 GB a ROM, 512 GB a RAM.

Csatlakozói:

  • HDMI‑port
  • SDXC-kártyahely
  • 3,5 mm‑es fejhallgató-csatlakozó
  • MagSafe 3 port
  • Két Thunderbolt / USB 4 port, amit töltésre is lehet használni.

Az akksija igen erős, akár 22 órán át is nézhetsz vele filmet az AppleTV appban.

Méretei: 31,26 x 22,12 x 1,55 cm, súlya 1,55 kg. További információért bátran keresd munkatársainkat!

A másik modell, amit figyelmedbe ajánlunk még, az az Apple MacBook Air 15", amely szintén 2023-ban jelent meg, és ez is ezüstszínű. Némely specifikációban gyengébb, mint az előbb bemutatott új Apple laptop, de így sem lehet okod panaszra, ha ezt választod.

Ebben M2 chip van, a maximálisan konfigurálható tárhely 2 TB is lehet. Az aksija kicsivel gyengébb, és 7 port helyett itt csak 4 van (HDMI‑t, SDXC‑kártya-foglalatot nem találsz rajta). A képfelbontása 2880 x 1864 képpont, a maximum fényerő 500 nit.

Bármelyik mellett is döntesz, jól választasz. A vásárlás előtt érdemes kikérni szakértő munkatársaink véleményét a témával kapcsolatban, akár használt Windows alapú laptopot keresel, akár új Apple laptopot, fordulj hozzánk bizalommal!