Mennyi garancia jár egy felújított laptopra?
PC Aréna Blog

Mennyi garancia jár egy felújított laptopra?

Jul 14, 2021

Sokan, amikor először találkoznak a felújított laptopok fogalmával, kétkedve fogadják a dolgot, és rengeteg kérdés merül fel bennük. Mit kapnak pontosan a pénzükért cserébe? Mennyire használt egy felújított gép? Mivel másabb, mintha azonos áron, a boltban vásárolnánk laptopot? És legfőképp: jár-e a felújított számítógépekre garancia?

Most megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket, és külön kitérünk arra, jár-e jótállás abban az esetben, ha felújított laptopot vásárolunk!

Használt vs. felújított laptop: mi a különbség?

Akadnak, akik a felújított laptopokat az olcsó, használt gépekkel veszik egy kalap alá, éppen ezért, ha vásárlásra kerül a sor, inkább a hipermarketek polcán, hasonló áron kapható megoldások mellett döntenek. Pedig a különbség minden szempontból ég és Föld: a felújított laptopok minőségben mind a használt, mind az új, hipermarketes gépeket messze lekörözik. Hogy miért?

A felújított laptopok általában olyan gépek, melyeket különleges igényekhez, irodai munkához és egyéb, nagyobb teljesítményt igénybe vevő feladatok ellátására terveztek. Néhány év használat után azonban lecserélik őket és “kikerülnek a forgalomból”. Ezután kerülnek teljes felújításra, mind a külsőt, mind pedig a belsőt tekintve szakemberek varázsolják őket piacképessé, és jóval az eredeti ár alatt kerülnek újból értékesítésre.

Az egyszerű, használt gépekkel szemben tehát jóval megbízhatóbbak, az olcsó, általános felhasználásra tervezett gépeknél pedig jóval nagyobb a teljesítményük. Ez azt jelenti, hogy a legjobb ár-érték arányt jelentik a piacon, és egy használt laptop vásárlásával olyan eszközhöz juthatunk, mely hosszú évekig kiváló társ lehet a munkában és a kikapcsolódásban egyaránt.

Rendben, de jár garancia a felújított laptopokra?

Ez a kérdés sokakban merül fel elsőként, a válasz pedig az, hogy természetesen igen. A felújított laptopokra a megfelelő feltételek mellett ugyanúgy jótállás jár, mint az újonnan vásárolt gépekre.

A garanciát ráadásul számla ellenben a termék mindenkori tulajdonosa érvényesítheti, ami azt jelenti, hogy nem csak az eredeti vásárló élhet vele. Ha továbbadtad a gépet és az az új tulajdonosnál hibásodna meg, a jótállást a meghatározott időn belül, a feltételeknek megfelelve ő is érvényesítheti. Hogy mik ezek a feltételek és hogyan zajlik pontosan a folyamat, arról bővebben jótállási tájékoztatónkban olvashatsz.

A termékekre általánosságban 24 hónap, azaz egy teljes év garancia jár, ez az idő azonban extra kiterjesztett garancia igénylésével +1 évvel növelhető, ami azt jelenti, hogy összesen 36 hónap vagy akár +3 évvel így összesen 60 hónap jótállás is lehet felújítottan vásárolt laptopodon! Meghibásodás esetén elszállítjuk és a javítás után vissza is visszük az általad kért címre, természetesen díjmentesen.

Szóval megéri felújított laptopba fektetni?

Összességében elmondhatjuk azt, hogy a felújított laptopok a legjobb választást jelentik azok számára, akik megbízható, stabil és erős gépet keresnek, és hosszú távra terveznek. Az apróhirdetéseken keresztül vásárolt gépekkel szemben megbízhatóak, hiszen nem csak szakemberek vizsgálták át őket, de a szükséges hardverek is cserére, felújításra kerültek, a gép mellé pedig minimum egy két jótállás is jár.

Az áruházakban kapható, hasonló árfekvésű, szintén garanciabiztos laptopokhoz képest azonban jóval nagyobb teljesítménnyel bírnak, és mind külső kialakításukat, mind hardveres teljesítményüket tekintve komolybab kategóriába sorolhatók. Nem beszélve arról, hogy a környezet számára ez sokkal előnyösebb, mintha mindenki új készüléket vásárolna. Ha kidobunk egy gépet, akkor ökológiailag jóval kedvezőtlenebb, mint egy gép újra felhasználása.

Éppen ezért a felújított laptopok ár-érték arányban a legjobbak a piacon, és azok számára is ideálisak, akik általános felhasználásra vagy épp nagyobb erőbedobást igénylő munkára keresnek megfizethető, ámde megbízható megoldást!