Miért érdemes Windows operációs rendszert választani?
PC Aréna Blog

Miért érdemes Windows operációs rendszert választani?

Jun 04, 2021

Ha az operációs rendszerek kerülnek szóba, sokunknak először a Windows jut eszébe, és nem véletlenül. Legyen szó otthoni felhasználásról, munkáról vagy épp játékról, a Windows az egyik legegyszerűbben kezelhető és legmegbízhatóbb operációs rendszer, melyen szinte minden szoftver gond nélkül futtatható.

Most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogy miért imádják felhasználók milliói a Microsoft operációs rendszerét, és miért érdemes saját asztali vagy hordozható számítógépeden neked is használnod.

Egyszerű és átlátható

Talán a legfontosabb érv a Windows mellett a letisztult és egyszerűen használható grafikus kezelőfelület. Ezt az operációs rendszert ugyanis kifejezetten úgy fejlesztették, hogy minden felhasználó számára könnyen átlátható legyen, és a használatához az alapvető informatikai ismereteken túl semmiféle extra tudásra ne legyen szükségünk.

Programjainkat gyorsan és egyszerűen, néhány kattintással elérhetjük, a kezelőfelületet pedig mind funkcionalitás, mind pedig megjelenés terén személyre szabhatjuk. Ez garantálja azt, hogy a Windows minden felhasználó számára azt nyújtsa, amire valóban szüksége van, a lehető legegyszerűbb és leginkább közérthető módon.

Mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást

A Windows operációs rendszer esetében otthoni, illetve céges használatra is megtalálhatjuk a számunkra tökéletes verziót. Ezt garantálja az, hogy a Windows 10-nek kereskedelmi forgalomban három verziója, a Home, a Pro és az Enterprise egyaránt elérhető.
Ebből a két legnépszerűbbet mutatjuk be kicsit részletesebben.

A Windows 10 Home azok számára a hétköznapi felhasználók számára készült, akik egyszerűen kezelhető, megbízható operációs rendszert keresnek otthoni számítógépükre. Ez egy általános felhasználásra tervezett verzió, mely minden fontos funkciót tartalmaz, és tökéletes arra az esetre, ha nincsenek nagy igényeink az operációs rendszer extráit illetően.

A Home ráadásul nem csak egyszerűen kezelhető, de a legolcsóbban elérhető verzió is egyben, melynek használata az átlagos, hétköznapi felhasználók pénztárcáját sem terheli meg túlságosan.

A Windows 10 Pro ezzel szemben már professzionális felhasználásra készült, és főleg céges környezetre tervezték. Minden olyan extrát tartalmaz, mely egyszerűbbé teszi a közös munkát, a távoli elérést és a hálózatok kezelését. A Pro verzióra egy átlagos, otthoni felhasználónak nagy valószínűséggel nem lesz szüksége, azonban céges számítógépek és laptopok esetében a használata szinte elkerülhetetlen.

Az Ebben a verzió pedig még több funkcióval rendelkezik, mint a Pro vagy a Home együttvéve. Ez egy már egy olyan prémium verzió, mely extráinak köszönhetően az operációs rendszert akár nagyvállalati környezetben is egyszerűen kezelhetővé teszi.

Hatékony védelmet nyújt a folyamatosan növekvő és egyre szélesebb körű, modern biztonsági fenyegetések ellen, így tökéletesen alkalmas a nagyvállalatok céges hálózatainak, kényes dokumentumainak kezelésére is.

A három verzióban természetesen minden olyan alapvető funkció megtalálható, mely a mindennapos használatra alkalmassá teszi az operációs rendszert, az extráknak köszönhetően azonban minden felhasználói réteg megtalálhatja a számára leginkább ideális, elvárásainak megfelelően használható megoldást.

Megfizethető, mégis biztonságos

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlítenünk azt is, hogy a Windows úgy kínál egyszerű és megbízható megoldást felhasználói számára, hogy közben megfizethető marad. A Windows 10 Home kategóriáján belül az egyik legolcsóbb megoldást jelenti, azonban nem csak árban, de ár-érték arányban is verhetetlen.

Rengeteg kiváló, beépített funkcióval rendelkezik, például megbízható antivírus megoldással és tűzfallal, mely napjainkban, mikor a kibertámadások igencsak megszaporodtak, különösen fontos szempont lehet a választásnál.

 Ráadásul mindezek mellett szinte minden számítógépen, akár a régebbi modelleken is hatékonyan futtatható, így nem véletlen, hogy napjaink egyik legnépszerűbb operációs rendszere, melyet világszerte felhasználók milliói választanak.