Miért jó választás a Lenovo Thinkpad?
PC Aréna Blog

Miért jó választás a Lenovo Thinkpad?

Mar 16, 2022

Nem tagadom, nagy rajongója vagyok a Lenovo Thinkpad szériájának. Az elmúlt évtizedekben számos nagyszerű gépet sikerült piacra dobni a zászlójuk alatt. A Thinkpadok mindig reagáltak az újításokra, a vásárlói szükségletekre. Ennek köszönhetően olyan eszközöket kaptunk, amelyekben a funkció és a design reális áron találkozik.

A PC Aréna kínálatában elég gyakran megtalálhatod a Lenovo Thinkpad szériájának tagjait. (Egyébként most is, amikor ezeket a sorokat írom, a kiemelt ajánlataink között két Thinkpad akad.) Nem véletlenül: az irodai munkák nagy barátja, a business laptopokra jellemző prémium minőség és a hosszútávú felhasználhatóság egyik kiváló példái ezek a gépek.

Az ergonómia nagyágyúja

A Thinkpadokat a kezdetektől fogva úgy tervezték meg, hogy a praktikusság és a formatervezés egyaránt fontos szerephez jusson. A sokoldalú felhasználhatóság alapja az ergonomikus kialakítás, a könnyű és jól variálható szerkezeti kialakítás.

A Yoga fantázianévre keresztelt altípusok épp ezért 360°-ban kihajthatók és összecsukhatók. Ugyanakkor a Thinkpadokról általánosságban is elmondható, hogy kis súlyú laptopok, amelyeket könnyű szállítani.

Erős burkolat

A minőségellenőrzéseken és brutális teszteken (erről lejjebb olvashatsz majd részletesebben) többek között azért tudnak jól szerepelni, mert több típusnál is megtalálható az extra erős, szénszálas burkolat, ami szintén hozzájárul a könnyű de strapabíró kivitelezéshez. A Thinkpadokat fém zsanérokkal látják el és a belső vázak kialakítása is meglehetősen erős. Ezért ezek a gépek még hosszú évek után is szinte újnak látszanak.

Állhatatos, mert kiképzést kap

Tudtad, hogy a Lenovo Thinkpadokat alávetik a MIL-SPEC katonai előírások szerinti szigorú tesztelésnek és minőségellenőrzésnek? Ez azt jelenti, hogy olyan szélsőséges igénybevételnek teszik ki a tesztelések során, amelyekhez képest a hétköznapi használatból eredő kihívások semmiségnek tűnnek.

Ezek között a tesztek között többek között olyan próbatételek is szerepelnek, mint az extrém hőmérséklet ingadozásnak való ellenállás, a porral, vibrációval és magas nyomással szembeni ellenállás, vagy a magas páratartalomnak való ellenálló képesség.

Ezért bármelyik Thinkpadot is választod ki, nyugodt lehetsz, meg sem fog kottyanni neki, hogy téli hidegben biciklin szállítod, vagy hogy kiborult egy pohár víz az asztalon.

Csendes

Sőt, nem csak halk a működésük, de nem igazán hajlamosak a túlmelegedésre. Ez azért lehetséges, mert intelligens hűtőközpontokat kapnak, amelyek szenzorok segítségével érzékelik az ideális üzemhőmérsékletet. Megismerik a felhasználói szokásokat és felismerik, ha éppen az öledben tartod a gépedet.

A híres kis piros pötty

A Thinkpadok billentyűzetébe ágyazva megtalálható egy jellegzetes kis piros gomb, a Trackpoint. Ez egy kis joystick, ami az egeret és touchpadot is helyettesítheti. Sokkal kisebb energiabefektetéssel irányíthatod vele a kurzort, mintha állandóan az egér után nyúlkálnál. Amellett, hogy praktikus, egy jól kifundált, könnyen azonosítható designelem is.

Gyerekjáték a szerviz

Ha valami mégis történne egy Thinkpaddal, akkor sem kellene kétségbe esni, mert a szükséges alkatrészek általában nagyon gyorsan beszerezhetők – és általában racionális áron hozzájuk lehet jutni. A legtöbb problémát néhány nap leforgása alatt orvosolni lehet.

Ha jó ár-érték arányú laptopot szeretnél, és fontos számodra a megkérdőjelezhetetlen minőség, akkor a Thinkpadok között érdemes keresgélned. Még a régebbi kiadások is teljesen jól megállják a helyüket, de egy felújított Lenovo Thinkpad T540p hű harcostársad lesz még hosszú évekig, és garantáltan nem fog kudarcot vallani akkor sem, ha netezésen kívül még másra is szeretnéd használni.