Milyen laptopot érdemes munkához vásárolni?
PC Aréna Blog

Milyen laptopot érdemes munkához vásárolni?

Sep 01, 2021

Az elmúlt időszakban egyre inkább elterjedtnek számít az otthoni munkavégzés. A hatékony home office azonban olyan gépet igényel, ami minden szempontból alkalmas a munkára. Jó teljesítményű, megbízható és a lehető legkisebb eséllyel hibásodik meg.

Most megmutatjuk azt, miért a business class kategória a legjobb választás, és miért érdemes felújított laptopot választanod abban az esetben, ha a hétköznapi feladatokhoz és az irodai munkához is ideális gépet keresel!

Mit kell tudnia egy munkára tervezett laptopnak?

Ha laptopodat munkaeszközként használod, fontos, hogy meg kell felelnie néhány követelménynek. Egyrészt stabil, megbízható eszközre lesz szükséged, hiszen egész biztosan nem szeretnéd, hogy egy gyenge minőségű hardver miatt olyan váratlan hiba lépjen fel, melytől az egész rendszer elszállhat.

Ez veszélybe sodorhatja a munkádat, ami egyáltalán nem tréfadolog. A munkaeszközként vásárolt gép tehát fontos, hogy mindig minőségi alkatrészeket tartalmazzon és naprakész operációs rendszer, eredeti és megbízható szoftverek fussanak rajta.

De a megbízhatóság szempontjából a biztonsági funkciók is lényegesek. A munkára tervezett gépek általában masszívabb, strapabíróbb anyagokból készülnek, melynek köszönhetően az sem jelent problémát számukra, ha véletlenül leejted vagy megütöd őket. Míg ez egy műanyagházas, hipermarketes notebook esetében akár végzetes is lehet, addig egy fémvázas üzleti gépnek meg se kottyan.

Fontos szempont továbbá a teljesítmény is. Bizonyos munkafolyamatokhoz ugyanis olyan, magasabb rendszerigényű szoftverekre is szükség lehet, melyet egy átlagos gépen egyáltalán nem, vagy csak nehezen futtatható. Ilyenek lehetnek többek közt a grafikusok, tervezők vagy mérnökök által használt programok, melyek megfelelő működéséhez elkerülhetetlen a gyors, megbízható hardver.

Miért a business class a legjobb megoldás?

A business class kategóriába tartozó laptopok és notebookok olyan gépek, melyeket kívül-belül munkacélokra terveztek. Teljesítményük jóval nagyobb az átlagos eszközöknél, és mind hardver, mind pedig külső kialakítás terén is jóval időtállóbbak. Ennek érdekében pedig jóval könnyebben és hatékonyabban fejleszthetők és bővíthetők is, mint azok a gépek, melyeket egy hipermarketben is megvásárolhatunk.

Az üzleti gépek a szemszámára is kedvezőbbek, hiszen a legtöbb business class gép nagy felbontású, matt felületű kijelzőt használ. Ez lehetővé teszi azt, hogy tovább ülhess laptopod előtt anélkül, hogy szemed megfájdulna vagy hamar elfáradna. Arról már nem is beszélve, hogy az üzleti gépek kialakítása általában egyszerre praktikusabb és elegánsabb is egyben.

Ezek a modellek nem kaphatóak a hipermarketek polcain, hiszen nem a hétköznapi felhasználók számára tervezték őket. Teljesítményükkel és megbízhatóságukkal egyenesen arányosan pedig eredeti áruk jóval drágább az átlagos gépeknél.

Miért érdemes felújított laptopot vásárolnod?

Használt és felújított laptopjaink között megtalálhatod a legnagyobb gyártók, például a DELL, a Lenovo és a HP üzleti felhasználásra tervezett modelljeit, és az eredeti ár töredékéért, akár 70 százalékkal olcsóbban is hozzájuk juthatsz. És hogy miért ennyire olcsón? Nincs ebben semmi trükk, csalás vagy ámítás, a válasz rendkívül egyszerű.

Ahogy a nevük is mutatja, ezek a gépek 2-3 év irodai használat után kerülnek hozzánk. Ezután esnek át egy teljeskörű szakértői vizsgálaton, majd szervízünk szakemberei a külső és a hardver tekintetében is felújításban részesítik őket. Az elavult tartozékokat újakra cserélik, az esetleges karcolásokat és repedéseket javítják.

Így gyakorlatilag olyan gépeket vásárolhatsz tőlünk, melyek szinte semmiben sem különböznek az új, business class kategóriás laptopoktól. Egyvalamit leszámítva: hogy jóval olcsóbban megszerezheted őket. Ezáltal pedig olyan, profi munkaeszközhöz juthatsz, mely egyszerre nagy teljesítményű és megbízható is, az eredeti ára miatt azonban korábban csak álmodozni mertél róla!