Milyen szempontok alapján válasszam ki a legjobb számítógépet/laptopot kisvállalkozásom számára?
PC Aréna Blog

Milyen szempontok alapján válasszam ki a legjobb számítógépet/laptopot kisvállalkozásom számára?

Oct 05, 2022

Ha kisvállalkozásod számára szeretnél PC-t vásárolni keres üzleti kategóriájú eszközöket. Mivel azok sokkal megbízhatóbbak, mint a fogyasztói eszközök, és a beépített hardveres biztonság jobban védi az adatokat és az ötleteket, mint a szoftver. Ezek a döntések segítenek neked és vállalkozásodnak megfelelni a kihívásoknak és megragadni minden lehetőséget.

Vállalkozásod méretétől és működésétől függően, kivétel nélkül szükség van egy vagy több korszerű asztali számítógépre, illetve egy vagy szintén több könnyű, 2 az 1-ben laptopra, amely segít a megbeszéléseken való prezentálásban. Valójában az egyes alkalmazottak igényeihez és szerepeihez igazított gépek kombinációira lesz szükséged. Most elmagyarázzuk röviden, hogyan válaszd ki a legjobb számítógépeket és laptopokat, legyen az új vagy felújított változat. Íme a 3 legfontosabb szempont, ami alapján már el lehet indulni a fejlődés útján.

Asztali számítógép vagy laptop?

Mind a kisvállalati asztali számítógépek, mind a laptopok számos előnnyel rendelkeznek. Egy asztali számítógép a legújabb Intel® Core™ processzorral, sok RAM-mal és rengeteg szilárdtest-memóriával nagyobb teljesítményt és reakciókészséget nyújt, mint egy hasonló árú laptop. Az asztali számítógép egyik hátránya viszont az, hogy lényegében egy konkrét helyhez van rögzítve, így leginkább helyhez kötött szerepkörökre alkalmas.

A laptopok viszont arra valók, hogy útközben használják őket. Ezek a kisebb, könnyebb eszközök kiválóan alkalmasak otthoni, kávézóban, repülőn és bárhol máshol történő munkavégzésre, ami mostanság nagyon felkapott szokás. Bár egyes laptopok nem rendelkeznek az asztali számítógépek teljesítményével vagy tárhelyével, a legújabb Intel® Core™ processzorokkal felszerelt laptopok képesek a nehéz számítási feladatok elvégzésére. A mobilitás azonban néha sok pénzbe kerül: a laptopok általában drágább beruházások, mint a hasonló specifikációjú asztali számítógépek.

Van azonban három összetevő, amelyeket érdemes megfontolnod, hogy többet fektess be annak érdekében, hogy kisvállalkozásod megkapja a megérdemelt teljesítményt és termelékenységet rövid időn belül:

1. Processzor

Az első egy gyors processzor, ami nagy különbséget jelenthet a gyors reagálású és a lemaradó, lassú számítógépek között. Itt szintén, a legújabb Intel® Core™ processzorokkal működő új számítógépek esetében a mindennapi feladatok gyorsabban elvégezhetők, miközben az alkalmazottak egyszerre több alkalmazást is futtathatnak, a hatékony és gyors munkavégzés érdekében.

2. Ram

Mire szolgál a RAM? A RAM az úgynevezett véletlen memória a számítógép működése közben, ami az adatok ideiglenes tárolása céljául szolgál. A szükséges RAM-mennyiség a futtatott programok összetettségétől függ: a videószerkesztéshez például sok RAM-ra van szükség, míg az alapvető webböngészés és a táblázatkezelés általában alapmennyiséggel is könnyedén és lassúság nélkül is megoldható. A RAM könnyen bővíthető, így igénye szerint a memória mennyiségén bármikor lehet változtatni.

3. Tárolás

Egy nagy merevlemez (HDD) vagy SDD meghajtó nemcsak az összes fájlt tárolja, hanem a programok és az operációs rendszer elindítására és működtetésére is szolgál, ezért fontos, hogy a lehető legtöbb helyet biztosítsd számára. De alternatív megoldás lehet egy külső merevlemez is, amelyet szükség szerint lehet csatlakoztathat a számítógéphez.

Az alábbi három lépés alapján már egy lépéssel előrébb vagy ahhoz, hogy kisvállalkozásod elindítsd a siker útján, amiről nem túlzás azt állítani, hogy a mai világban lehetetlen számítógép vagy laptop nélkül.