Növeld a dolgozói elégedettséget: újítsd fel a céges számítógépparkot 2022-re!
PC Aréna Blog

Növeld a dolgozói elégedettséget: újítsd fel a céges számítógépparkot 2022-re!

Nov 24, 2021

A céges gépparkod fölött eljárt az idő – hetente dobja be az unalmast valamelyik agyonhajszolt számítógép vagy laptop, az alkalmazottak meg csak vakarják a fejüket és nem tudnak dolgozni. A teljes állomány cseréje azonban óriási összeg lenne, főleg, hogy itt az újabb béremelés… Mit tehetsz azért, hogy ne romoljon kollégáid motivációja? Választhatsz például minket is.

Tudom, hogy cégvezetőként nagyon sok teher nyomja a válladat, főleg ilyen nehéz időkben, ráadásul a jövő év sem kecsegtet sokkal jobb feltételekkel. Minél rugalmasabban igazítod a munkafeltételeket a megváltozott körülményekhez, annál biztosabb, hogy a vállalat eredményessége továbbra is a megszokott szintet hozza majd. Ezért akármennyire fókuszálsz is a költségcsökkentésre, a munkafeltételek és körülmények javításának kérdését nem szabad félvállról venned.

Miért jó, ha biztosítasz a kollégáidnak céges laptopot?

Az elmúlt két év mindenkit megtépázott. A munkatársaid számára egyénileg is kemény időszak volt, nem csak céges szinten. Nem sorolom fel az összes indokot az inflációtól a vírusig, mert mindketten tudjuk, hogy miről van szó. Neked nem felelősséged, hogy az emberek magánéleti gondjait megoldd, viszont vezetőként a beosztottjaid mentális egészségmegőrzésének segítése talán sosem volt olyan fontos, mint most.

Egy céges laptop pedig nagy segítséget jelent a kollégáidnak. Lehetővé teszi, hogy akár home office-ban is dolgozzanak: amikor beteg a gyerek, ha várni kell a gázóra leolvasót vagy ha hatósági karanténba kényszerültek tünetmentesen. Megkönnyíti a munkát kiküldetés esetén is. Felszabadítja saját, otthoni számítógépeiket gyermekeik számára a digitális oktatáshoz és még sorolhatnám.

Ráadásul olyan céges juttatási formát hozol létre, amelynek köszönhetően a korábbi fizetéssel is magasabb presztizsű pozíciónak tűnik ugyanaz a munka. Ezzel a lépéssel segítheted a vállalatodat, hogy vonzóvá tedd a jól képzett munkaerő számára, így a fluktuációs gondokat is könnyebben orvosolhatod.

Amennyiben prémium minőségű business laptopokat biztosítasz munkatársaidnak, akkor garantálhatod, hogy a munkavégzés gyorsabb legyen, a szervízköltség pedig gyakorlatilag 0 Ft legyen, akár hosszú éveken át. Ez hosszú távú befektetés céged jövőjébe és a legjobb kollégáid megtartására.

Ezek az értékek könnyen kifizetődnek. A kiegyensúlyozottabb, elégedettebb dolgozók, megfelelő eszközökkel hatékonyabban és gördülékenyebben végzik a munkájukat. Jobb eredményeket fogtok elérni, rövidebb idő alatt. Növekedni fognak a bevételek, csökkenni a kiadások.

Hogyan gazdálkodd ki?

Sajnos a jó minőségű, prémium business laptopokat újonnan félmilliós darabárnál olcsóbban biztosan nem szerezheted be. És akkor ezt szorozzuk meg annyival, ahány munkatárs számára biztosítanod kellene a munkaeszközt. Tényleg horror.

Vehetnél persze olcsó, hagyományos használatra szánt laptopokat is. Ennek is örülne az alkalmazott, a semminél jobb, gondolod. És bárcsak igazad lenne! De nincs. Mert a hagyományos laptopokkal látszólag spórolnál, de az így megtakarított pénzt rövid időn belül elkezdheted beletolni a szervízköltségekbe. 

Ugyanis az üzleti célra használt laptopokat sokkal több olyan hatás éri, amivel egy átlagos képességű, házi körülményekre tervezett laptop nem bír megküzdeni sokáig. Sokkal intenzívebb és nagyobb terhelés éri, mint egy átlagos felhasználásra szánt laptopot. Ezért, amikor a költségvetést tervezed, nyugodtan kalkuláld be azt az összeget, amit eddig egy-két éves szinten szervízre, telepítendő programokra és más kiegészítőkre költöttél. Abban az esetben, ha prémium minőségű laptopot veszel, ezekre biztosan nem lesz gondod jódarabig.

De a home office-oló alkalmazottban van még egy jó dolog – nem az irodában fogyasztja az áramot, a fűtést, a vizet… és az iroda kávékészletét is ritkábban kell feltöltened. Mindemellett pedig a munkába járás költségtérítését is megspórolhatod heti több alkalommal. Ezek együttesen éves szinten azért már tetemes összeget képviselhetnek.

Még mindig nem elég a pénzed? Most jövünk mi!

Valószínűleg, ha ezeket a tételeket összeadod, még mindig nem jön össze a teljes gépállomány cseréjére szánt összeg. Legalábbis akkor,  ha teljesen új business laptopokban gondolkodsz. De nem kell lemondanod a minőségről és az alkalmazottak elégedettségének és hatékonyságának növeléséről sem. Erről majd mi, és a felújított prémium számítógépeink gondoskodunk.

Legyél a partnerünk és segítünk, hogy olyan minőségű, illetve  képességű céges laptopokból álló gépparkod legyen, amire valóban szükséged van. És amit ki is tudsz fizetni. Vedd fel velünk a kapcsolatot!