Szépséghibás használt laptop: miért nem kell félni tőle?
PC Aréna Blog

Szépséghibás használt laptop: miért nem kell félni tőle?

Jan 25, 2023

A PC Aréna évek óta arra törekszik, hogy a legmagasabb színvonalon szolgálja ki a használt laptopot keresők igényeit. Csúcskategóriás termékeink mindegyike remekül működik és sok esetben csupán apróbb szépséghibák árulkodnak róla, hogy a gép nem új. Mivel nem árulunk zsákbamacskát, elmondjuk, hogyan kell értelmezni a termékleírásban látható jelzéseket ezzel kapcsolatban.

A használt laptop jellemzői

A használt laptop olyan számítástechnikai eszköz, melyet korábban valaki már birtokba vett, használt, ám később újra cserélte. Ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen gép lestrapált vagy kidobásra ítélt lenne. Arról van szó, hogy valaki azért vált meg a laptoptól, mert tudott venni egy újabbat: a külföldi, nyugat-európai cégek akár évenként is cserélnek laptopot.

Ezek a már réginek számító - bár valójában alig használt - eszközök kerülnek hozzánk: első lépésben részletesen átvizsgáljuk, tisztítjuk őket. Ilyenkor kerül sor a minősítési csoportosításra is, azaz megnézzük, az esztétikai jellemzők alapján mely kategóriába kerüljön a termék.

Minősítési kategóriák

  • 'Új' kategória
  • 'Szinte új' kategória

A legjobb minőségű laptopokat találod itt. Ezek jellemzően külföldi cégektől jöttek, ahol alig, legfeljebb pár hónapig használták őket. A felújítás során ellenőrzünk a gépekben minden alkatrészt és amit kell, kicserélünk. Ha műszaki állapotuk tökéletes és szépséghiba sincs rajtuk, akkor a legmagasabb kategóriába kerülnek. Valóban olyanok, mintha újak lennének.

Kifogástalan műszaki állapotban vannak. Akkor soroljuk ide őket, ha a tesztelés során nem találtunk problémát.

  • 'Jó' kategória

Itt találod a szépséghibás – sok esetben ezért kedvezőbb árú – laptopokat. De mielőtt teljesen elutasítanád, hogy ezek közül válassz, ismerd meg, mi alapján soroljuk ide a termékeket!

Először is, többféle szépséghiba létezik, de egyik sem befolyásolja a használatot. Ha így lenne, nem találnád meg a gépet a PC Aréna prémiumkategóriás termékei között! Munkatársaink a legnagyobb szakértelemmel látják el feladataikat, így a szépséghibákat külön megvizsgálják, hogy lássák, okoznak-e fennakadást a laptop használata közben.

A leggyakoribb szépséghibák a következők:

  • karcos fedlap
  • benyomódott
  • enyhén karcos vagy foltos kijelző
  • apró pixelhiba, mely alig észrevehető

A 'Jó' kategóriába sorolt gépek még továbbra is a 'Szinte új' osztályban vannak, tehát kiválóan működnek. Ezekre is ugyanúgy érvényesíthető a garancia és kérhetsz memóriacserét, háttértárcserét is, ha gyorsítani szeretnél az eszközön.

Vannak azonban tipikus helyzetek, mikor egy szépséghibás laptop a legjobb választás: ezek megfizethető áron érhetők el, otthoni felhasználásra nagyon jól megfelelnek.

Nézz szét kínálatunkban és győződj meg magad is arról, hogy a felújított laptopok mennyire kedvező feltételekkel kaphatók. Ha kérdésed van, keress minket bátran!