Kérdésed van? Keress minket az alábbi elérhetőségeken:
Tablet vásárlási útmutató – kedvező ár, sokrétű funkció
PC Aréna Blog

Tablet vásárlási útmutató – kedvező ár, sokrétű funkció

Dec 07, 2022

A jó hír az, hogy a széles választék mellett biztosan megtalálod az ideális táblagépet, akár használt verzióban. A választás megkönnyítéséhez olvasd el a PC Aréna szakértői által készített összeállítást, amely segít megismerni a táblagépek fontosabb jellemzőit.

Íme röviden a táblagép kiválasztásának fő kritériumai:

  • Cél: iskolába, filmek és sorozatok nézésére, internetezésre, vagy grafikai tervezésre fogod használni? Mindegyikhez van lehetőséged, de fontos, hogy jól meghatározott célja legyen.
  • Operációs rendszer: iOS (iPad), Android vagy Windows közül is választhatsz.
  • Processzor: a leggyakoribb processzorokat az Apple, a Qualcomm, a Huawei, az Intel és a MediaTek gyártja. Légy óvatos a frekvenciával (minél magasabb, annál jobb), a gyártási technológiával (minél kisebb az „nm” előtti szám, annál jobb a táblagép teljesítménye) és a magok számával (minél több, annál jobb).
  • RAM memória: 1 GB-tól 6 GB feletti RAM memóriával rendelkező táblagépeket találhatsz.
  • Képernyőméret: 7 hüvelyktől egészen 12,9 hüvelyig, vagy annál is nagyobb.
  • SIM foglalattal vagy anélkül? – Ha azt szeretnéd, hogy a táblagép telefonfunkciókkal vagy internetkapcsolattal rendelkezzen, amikor épp nincs WiFi a közelben, vagy egy telefonszolgáltató által biztosított mobiladatra van szükséged, akkor mindenképp SIM-nyílással rendelkező táblagépre add le a voksodat.
  • Tárhelykapacitás: 8 GB-től 512 GB-ig és még tovább.

További tippekre van szükséged a tökéletes táblagép kiválasztásához? Görgess lejjebb, hogy még több hasznos tudás birtokába kerülj.

Tudod már, hogy mire fogod használni a tabletet?

Nincs egyetlen legjobb modell a piacon, de természetesen van olyan, amelyik a fent felsorolt összes műszaki jellemzővel rendelkezik. De ez nem jelenti azt, hogy ez lesz a legjobb táblagép a számodra. A legjobb táblagép az, amelyik megfelel az igényeidnek és költségvetésednek. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mielőtt elkezdenéd keresni a táblagépet, győződj meg arról, hogy pontosan tudod, mit szeretnél vele kezdeni.

Sokak számára a táblagép hóbort, eszköz, amellyel internetezhetnek, közösségi oldalakat vagy filmeket nézhetnek. De a tabletek „komoly” funkciókat is elláthatnak. Például a Microsoft termékei kifejezetten irodai munkához készültek.

Ha gyerekednek szeretnél tabletet vásárolni, akkor választhatsz kisebb képernyőt például a rajzfilmekhez, vagy nagyobb képernyőket, ha iskolában kell használnia. Autós táblagép esetén kisebb képernyő választásával optimalizálhatod az árat, de a stabil internetkapcsolat biztosításához szükséged lesz egy SIM foglalatra.

Melyik operációs rendszert részesíted előnyben: iOS, Android vagy Windows?

Mindhárom operációs rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Például az iOS rendszeren futó iPadek stabil eszközök, vonzó dizájnnal és rendkívüli teljesítménnyel. De nagyon drágák is! Ezenkívül az AppStore-ban korlátozott számú ingyenes alkalmazáshoz férhetsz hozzá – ezek többsége térítés ellenében használható.

Az Android táblagépek sokféle áron, kivitelben, méretben és teljesítményben kaphatók, mivel számos gyártó létezik ezen a piacon. Nagy előnyük a rugalmasság és a megfizethető árak, valamint az, hogy a Google Playen több ingyenes alkalmazást találsz, mint az AppStore-ban. Ezzel szemben az egyes gyártók kínálatának csak a csúcsa mérhető össze az iPadekkel dizájn és teljesítmény tekintetében.

A Microsoft táblagépeken a Windows operációs rendszer fut. Ahogy az várható volt, ezek a táblagépek inkább irodai munkára alkalmasak, mint szórakoztatásra. Az operációs rendszer erős és megbízható, de időbe telik, míg megszokod. Tudod, hogy melyik operációs rendszert szeretnéd az „új” táblagépeden?

Nézz szét a PC Aréna használt tablet kínálatában!