Tévhitek és a valóság a használt laptopokkal kapcsolatban
PC Aréna Blog

Tévhitek és a valóság a használt laptopokkal kapcsolatban

Jan 18, 2023

A használt laptopokkal kapcsolatban még mindig sok téves információ kering a neten. Sokan nem mernek belevágni egy ilyen bizniszbe, mondván, hogy a használt laptopok nem működnek olyan jól, mint az újak. Hogy eloszlassuk a tévhiteket, bemutatjuk, mi is jellemzi valójában a felújított laptopokat és azt is megtudhatod, miért éri meg másodkézből származó gépet használni.

1. tévhit: A használt laptop rossz laptop

Kezdjük az elején! A használt laptop nem egyenlő a rossz, működésképtelen laptoppal. Sőt! Mivel a használt laptopokkal foglalkozó üzletek professzionális módon látják el feladataikat, biztos lehetsz benne, hogy tökéletesen felújított és a céljaidnak megfelelő gépet raknak össze.

Érdemes tehát profi szakemberekre bízni ezt a munkát, akik jól értenek az informatikai eszközökhöz. A PC Aréna 15+ év szakmai tapasztalattal rendelkezik, munkatársaink évek óta egy speciális bevizsgálási módot alkalmaznak a használt laptopok felújításakor. Csak azok az eszközök kerülhetnek ki az oldalra, amelyek átestek egy hétlépéses bevizsgáláson, majd körültekintően tesztelték és tisztították őket.

Ebből következik, hogy ezek a gépek jól működnek, használhatók, és 2 év garanciát is kapsz rájuk. Mennyivel jobban megéri tehát innen rendelni, mint apróhirdetés alapján vásárolni egy ki tudja, milyen gépet.

2. tévhit: A használt laptop lassú

Sok ember gondolja azt, hogy a használt laptop lassan működik, ezért nem lehet rajta hatékonyan dolgozni. Ez a téves elképzelés tartja vissza tehát őket a másodkézből származó laptop használatától. Azonban ez a félelem is megalapozatlan, hiszen a laptopok összeállításakor a szakemberek mindent ellenőriznek és ha kell, kicserélik az elavult vagy hibás alkatrészeket.

Legyen szó videókártyáról, processzorról vagy memóriáról, a tuningolásnak köszönhetően minden gép a lehető legjobb teljesítményt fogja nyújtani. Az, hogy egy laptop mennyire gyors, nagyban függ ugyanis a fentebb felsorolt eszközöktől.

A PC Aréna munkatársai nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a hardvereszközök párosítása tökéletes legyen. Hibázástól nem kell tartani, hiszen ez a szakmájuk, jobban értenek a laptopokhoz, mint bárki más.

3. tévhit: A használt laptop mindegyike szépséghibás

Ez az egyik leggyakoribb tévhit a használt laptop vásárlását ellenzők körében. Mert ugyan ki használna szívesen egy olyan gépet, amelyiknek a fedlapja karcos, a belső burkolata kopott, netán van egy apró fehér folt a kijelzőjén? – mondják.

Nos, ezek a szépséghibák valóban előfordulhatnak a használt laptopoknál, de a működésüket nem befolyásolják! Ezek esztétikai kérdések csupán, amiket sok esetben figyelmen kívül lehet hagyni. Például egy diáknak, akinek csak a házi feladatok elkészítéséhez van szüksége laptopra, vagy egy nagyszülőnek, aki az unokájával szeretné tartani a neten keresztül a kapcsolatot, tökéletesen megfelel egy szépséghibás, ezért csökkentett árú laptop is.

A PC Aréna kínálatában megtalálható szépséghibás laptopok mindegyike teljeskörűen működik, az esetleges karcolások, horpadások nem okoznak fennakadást használat közben. A felújítás során azonban igyekszünk ezeket az apróbb szépséghibákat is kijavítani.

Nem minden használt laptop szépséghibás tehát, érdemes viszont tudnod, hogy az A- kategóriás laptopok jóval kedvezőbb áron vásárolhatók meg. Így, ha számodra nem zavaró az, hogy ha például karcos a fedlap vagy pixelhiba van a kijelzőn, válassz nyugodtan szépséghibás laptopot!

Összefoglalva elmondható, hogy a használt laptop egyáltalán nem rossz befektetés, hiszen sok olyan helyzet létezik, mikor megéri emellett dönteni. A verhetetlen ár-érték arányon túl a professzionális összeállítás, a garancia megléte, valamint a laptopokhoz kérhető, kedvezményes árú szoftverek telepítésének lehetősége is arra bizonyíték, hogy megéri felújított, jól működő laptopot rendelni a PC Arénától. Nézz szét kínálatunkban, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb eszközt!