Tudástár - A legerősebb márkákat forgalmazzuk - Dell


„Hozzunk ki többet a mából”


Dell logó


A Dell Incorporated (Dell Részvénytársaság) egy, az USA Texas államában, Round Rock városában lévő székhelyű számítógépes hardvertervező és gyártó vállalat. A NASDAQ-on jegyzett, nyílt jegyzésű részvénytársaság. Szlogenje a „Get more out of now”, magyarul: „hozzunk ki többet a mából”.

1984-ben alapították, akkor még számítógépekkel foglalkozó korlátolt felelősségű társaságnak. Kulcsemberei Michael Dell elnök és Kevin Rollins igazgató világszerte körülbelül 55 000 embert foglalkoztat. Árbevétele 2004-ben elérte a 49,2 milliárd dollárt. Fő profilja még mindig a számítástechnikai hardverek, de foglalkozik asztali számítógépekkel, szerverekkel, laptopokkal és perifériákkal is. Termékvonalába tartoznak még az adattároló- és hordozható audioeszközök, a PDA-k, a szoftverek (ezen belül az otthoni és vállalati megoldások egyaránt).

 • 1984-ben az austini Texas Egyetem tanulója, Michael Dell elkezdte árulni IBM-kompatibilis számítógépeit, melyeket ő szerelt össze alkatrészekből. Termékeit a „PC's Limited” (PC Kft.) névvel hozta forgalomba.

 • 1985-ben a vállalat előállt első saját dizájnú számítógépével, a Turbo PC-vel, amely egy Intel 8088 kompatibilis processzort tartalmazott, és 8 MHz-en futott. Az országos számítástechnikai magazinokban reklámozták, melyek közvetítő nélkül jutottak el a vevőkhöz. A vásárlók igényeinek megfelelő különböző kiegészítőkkel is vállalták a megrendelést. Dell otthagyta az iskolát, hogy minden idejét az üzletnek szentelhesse. A cég bevétele már az első évben elérte a 6 millió dollárt.

 • 1987-ben a PC's Limited felállította első szervizprogramját, hogy kielégíthesse a számítógépszervizek iránti keresletet.

 • 1988-ban a PC's Limited felvette a Dell Computer Corporation nevet.

 • 1991-ben megpróbálták a termékeket indirekt módon raktárakból és számítógép-üzletláncokon keresztül értékesíteni, kisebb sikerrel, ezután a cég újra visszaállította a sokkal sikeresebb "eladótól a vásárlónak" modellt.

 • 1992-ben a Fortune Magazin felvette a Dell Computert a Világ 500 Legnagyobb Vállalatai listájára.

 • 1999-ben a Dell magába olvasztotta a Compaq-ot, és ezzel a legnagyobb személyi számítógép-értékesítő vállalattá vált az Amerikai Egyesült Államokban.

 • 2002-ben a Dell elvesztette ezt a helyezést, miután a Hewlett-Packard megszerezte a Compaq-ot.

 • 2003-ban a Dell ismét átvette a vezető pozíciót.

 • Azért, hogy megőrizze vezető helyét a számítástechnikában, a részvényesek megszavazták a cég nevének megváltoztatását, Dell Incorporated-re.

 • 2004 márciusában a Dell megpróbált betörni a multimédia és az otthoni szórakoztatás világába a televíziókkal, a kézikészülékekkel és a digitális zenei eszközökkel. A Dell kihozta új otthoni és kis teljesítményű irodai nyomtatóit is.

 • 2004. december 22-én a cég jubilált, és elhatározta új üzemegységének felépítését az USA-beli Winston-Salemben, Észak-Karolinában.

 • A tökéletes szerviz gondolatiságát előtérbe helyezvén a Dell megnyitotta technikai bázisát az Alberta állambeli Edmonton városában, ahol kiszolgálták a saját és konkurens hardver- és szoftverigényeket is, mely gyorsan a Dell International Services (Dell Nemzetközi Szervizhálózat) fontos részlege lett.

 • A Dell 2004-ben, a 3. Emberi Jogokért Kampányon 100%-os minősítést szerzett az USA-ban.

 • 2005. februárjában a Dell megszerezte az első helyet a Fortune Magazin „Legbámulatosabb Vállalatok” listáján.
Dell Latitude

Dell számítógép kínálatunkat itt »,

Dell monitor kínálatunkat itt »,

Dell laptop kínálatunkat pedig itt találod ».Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium számítástechnikai eszközöd?

Mert az eddig leírtakon felül, mi a legerősebb "brand" márkás számítástechnikai eszközöket forgalmazzuk, olyanokat, amelynél a gyártó több éves biztos működést garantál! 
Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó és tűzfal programmal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt gépet! Kérésre az Office 365 szoftvercsomagot is nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani a felújított prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás.

Tanácsra van szükséged?

Bátran keressen bennünket, hozzáértő kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre!
A legjobb megoldást adjuk kérdéseidre, hogy olyan gépet vásárolj, ami NEKED lett összerakva!

Aktuális laptop kínálatunkat itt, »

számítógép kínálatunkat pedig itt találod. »

Számítógépedhez monitor is érdekel?
Monitor kínálatunkat itt tekintheted meg. »Bankkártyás fizetéss