A csodálni való Lenovo ThinkPad
PC Aréna Blog

A csodálni való Lenovo ThinkPad

Oct 11, 2023

Egy kis Lenovo-történelem

A Lenovo az IBM cégtől vette meg a ThinkPadek gyártási jogát 2005-ben. Mikor felvásárolták a céget, sokan féltek, hogy a népszerű ThinkPad-szériát majd átalakítják, de szerencsére nem így történt. A Lenovo cég vezetői felismerték a gépekben rejlő erőt és lehetőséget, és azóta – folyamatosan csiszolva az eszközök tulajdonságán – már több szériát is legyártottak.

A Lenovo ThinkPadek jellegzetessége – amiről messziről felismerhetők– a kis piros gomb, a TrackPoint a G-H-B betűk közé rejtve. Ez egy olyan beépített egér (pöcökegér), amelynek segítségével hatékonyabb lehet a munkavégzés. Nagyon jó szolgálatot tesz, mert nem kell folyton az egérhez nyúlnunk, hiszen a gombot irányítva oda vihetjük a kurzort, ahova szeretnénk. Íróknak, adminisztrátoroknak, tervezőknek kiváló választás lehet ez miatt egy Lenovo ThinkPad.

Másik jellegzetessége az eszközöknek, hogy extrém körülmények között tesztelték őket: sivatagban, jeges hegycsúcson, porban, hóban, tűző napsütésben. Az ellenállóságáról híres Lenovo ThinkPadekben senki sem fog csalódni itthon sem.

A Lenovo ThinkPad szériái

Ahogyan azt megszokhattuk a műszaki cikkek – számítógépek, laptopok, mobiltelefonok –esetében, a gyártók bizonyos időközönként újítanak, frissítenek, ilyenkor új szériát adnak ki. A Lenovónál sincs ez másképp. Bemutatjuk a szériáikat:

  • ThinkPad E: Ez a legkedvezőbb árú kategória. Bizonyos funkciókat kihagytak belőle, a gépek burkolata is vastagabb, mint például a T szériás gépeké.
  • ThinkPad L: Egy fokkal magasabb minőséget képviselnek, ezek is nagy teljesítményű laptopok, hosszú életűek. Cseppálló billentyűzetük van, amitől igen népszerűek sokak körében.
  • ThinkPad Yoga: Egy különleges széria, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem olyan ellenálló, mint más Lenovo ThinkPadek, bár a felhasznált anyagok minősége itt is első osztályú. Érintőképernyős, táblagéppé is alakítható, egyesek épp ezért választják, másokat épp ezt tart vissza a vásárlástól.
  • ThinkPad X: Az egyik legnépszerűbb széria. Kimondottan olyan üzletembereknek tervezték, akik gyakran utaznak. Éppen ezért kiemelkedő a gép akkumulátorának teljesítménye. Kompakt mérete és egyéb specifikációi miatt is bátran ajánljuk bárkinek, akinek fontos a megbízhatóság és a gyorsaság egy laptop esetében. 2018-ban a ThinkPad X1 szériához tartozó eszközök is megjelentek hasonlóan jó tulajdonságokkal.
  • ThinkPad T: A cég legsikeresebb sorozata. Számtalan hasznos funkcióval, üzleti igényekre szabott specifikációkkal rendelkezik. A legextrémebb időjárási körülmények között tesztelték ezeket is, így nagyon strapabíróak, mégis karcsúak, elegánsak.
  • ThinkPad P: Ez nem más, mint egy mobil munkaállomás, ISV-hitelesített gépházzal. Nagy teljesítményre képes, elsősorban grafikusok, tervezők, tartalomgyártók számára lehet ideális.
  • ThinkPad Z: A Lenovo-sorozat legújabb tagja: környezettudatos, innovatív és dizájnos. AMD processzorokkal és a lapkát a felhővel közvetlenül összekötő szuperbiztonságos chip-to-cloud technológiával rendelkezik, ez újabb szintet jelent a business laptopok között. A TrackPoint – a piros gomb – itt már kettős célt szolgál: kétszer rákoppintva megnyílik kommunikációs beállítások gyorsmenüje.

Lenovo ThinkPad – Lenovo IdeaPad

Kínálatukban a használt laptopok között találsz Lenovo ThinkPadeket. Több széria termékei is fellelhetők nálunk. Ezek a felújított laptopok nagyon népszerűek a vásárlóink körében, hiszen ahogy írtuk is, igazán megbízható, strapabíró, extrém körülmények között tesztelt gépekről van szó, amelyeket többéves felhasználásra terveztek üzleti környezetbe.

Ráadásul ezek a laptopok kedvező áron szerezhetők be: a Lenovo ThinkPad ár jelentősen alacsonyabb, mint más használt laptop esetében.

Ha azonban megtetszett a márka, és új Lenovo gépet szeretnél vásárolni, ezt is megteheted: a Lenovo otthonra szánt gépei a Lenovo IdeaPadek, amelyeknek a jellemzői szintén kiválóak. Ezek a kecses és igazán hosszú életű készülékek az új laptop kategóriában érhetőek el.

Ha kérdésed lenne a Lenovo termekéiről, az új vagy használt laptopokról, műszaki adataikról, keress minket bátran, munkatársaink szívesen segítenek.