Használt laptop garanciával: miért jó választás?
PC Aréna Blog

Használt laptop garanciával: miért jó választás?

Jan 17, 2024

Mikor érdemes felújított laptopot venni?

Mint minden elektronikus eszköz, a laptop ára is sokak számára magasnak tűnik, nem mindenki engedheti meg magának, hogy a legújabb, legdrágább modellt szerezze be. Azonban mégsem szabad lemondani az eszközről, hiszen nagyon sok olyan eset létezik, amikor igenis szükség van egy hordozható számítógépre.

Például ha gyermekünk iskolába megy, tökéletes lehet számára egy használt laptop, de ugyanígy idős szüleinknek is vásárolhatunk egyet, hogy ezen tartsák velünk a kapcsolatot. Az, aki a munkahelyén végez számítógépes munkát és otthon már csak böngészésre, levélírásra, tartalomfogyasztásra használná a laptopot, annak is tökéletesen lehet egy felújított változat.

Ha pedig a használt laptop mellett döntünk, akkor olyat érdemes vásárolni, amelyik garanciával is rendelkezik: a nálunk kapható típusok mindegyike megfelel ennek a követelménynek.

Két év ingyenes háztól házig garancia

Az általunk kínált modellek külföldről származnak: általában nagyobb a cégek egy-két éves használat után megválnak ezektől az eszközöktől, ez azonban nem jelenti azt, hogy a gépek nem működnek jól. Sőt! Felújításuk során minden egyes alkatrészüket átvizsgáljuk, így csak tökéletesen megtisztított és tesztelt üzleti laptopokat találsz áruházunkban.

Készülékeink mellé hálózati tápkábelt is csatolunk, hogy egyből használni tudd a gépet, mikor megérkezik hozzád, és professzionális biztonságos csomagolással látjuk el a termékeket, hogy még a házhoz szállítás során se sérüljön meg.

Mindegyik használt laptopra két év kérdés nélküli, ingyenes garanciát adunk, de ez bővíthető felár ellenében plusz egy vagy plusz három évvel.

Mi a teendő, ha a hibát észlelsz?

Mindenképp javasoljuk, hogy regisztrálj honlapunkon és az ott található szervizjegyet töltsd ki! Amennyiben úgy veszed észre, hogy a laptopod nem működik megfelelően, valamilyen hibát tapasztalsz, kérjük, hogy ezt haladéktalanul jelezd felénk!

Ezt követően mentsd el adataidat egy másik eszközre – például egy olyan külső merevlemezre, amit kínálatunkban is megtalálsz. Sajnos a javítás közben történő adatvesztésért felelősséget nem tudunk vállalni.

Az általad használt laptopot személyesen is elhozhatod ügyfélszolgálatunkra vagy kérheted az elszállítását: ilyenkor ingyenes futárt küldünk a meghibásodott termékért, aki a szervizelés után vissza is viszi otthonodba a gépet. Ez utóbbi esetben, kérjük, dobozba a csomagold be az eszközt. Ennek biztonságosnak és kibéleltnek kell lennie, hogy a szállítás során ne sérülhessen a termék.

Használt laptop garanciával: mikor érvényesíthető a jótállás?

Kérheted a gép kicserélését, kivéve akkor, ha a termék javíthatatlan vagy egyedisége folytán cserélhetetlen. Akkor is elállunk ettől a lehetőségtől, ha aránytalan többletköltséget eredményezne a csere, hiszen gyakran apróbb javítható hiba merül csak fel a laptopokon, amit könnyen tudunk orvosolni.

Ha nem tudjuk vállalni a javítást vagy a cserét, illetve nem tudunk kényelmetlenség nélkül eleget tenni kötelezettségünknek (például túl hosszú lenne a javítási idő vagy nincs meg a szükséges alkatrészünk), akkor elállhatsz a szerződéstől.

Mi mindig törekszünk arra, hogy a cserét vagy a javítást legfeljebb 15 napon belül elvégezzük, és ezt követően maradéktanul visszaszállításunk címedre a készüléket.

Mikor nem érvényesíthető a jótállás?

A használt laptop garanciával igazán jó választás jelent, hiszen a legtöbb esetben ki tudjuk cserélni a meghibásodott elemeket ingyen. Vannak azonban olyan esetek, amikor nem érvényesíthető a jótállás, például ha bebizonyosodik, hogy a hibát a termék helytelen üzembe helyezése vagy nem rendeltetésszerű használata okozta. Az is ebbe a kategóriába tartozik, amikor helytelen szállítás, tárolás vagy kezelés következtében hibásodott meg a gép.

Arra kérünk, hogy az általunk vásárolt laptopot és nálunk javíttasd! Ha egy olyan szervizbe viszed, ahol megpróbálkoznak a megmentésével és sikertelenül járnak, ezt követően nem tudjuk garanciálisan vállalni mi sem a javítást.

További számos információt olvashatsz a használt laptop garanciájával kapcsolatban a Tájékoztató a jótállási feltételekről menüpontunkban. Kérünk, rendeléskor gondold át, hogy neked hány éves garanciára van szükséged, és mindig rendeltetésszerűen használd a laptopot, hogy elkerüld az esetleges meghibásodást! Kérdés esetén keress bennünket bátran!