Hogyan válasszunk felújított LCD monitort?
PC Aréna Blog

Hogyan válasszunk felújított LCD monitort?

Aug 17, 2022

Üdvözlünk a vásárlási útmutatóban, amely segít kiválasztani a megfelelő felújított LCD monitort, kiigazodva és megismerve a fontos paramétereket.

Minden felhasználónak teljesen más igényei és lehetőségei vannak anyagilag. Ennek a két információnak a kombinálásával együtt tudjuk kiválasztani a számodra megfelelő monitort. Viszont már az elején szögezzük le, hogy csak akkor keressük a piacon kapható legjobb, legerősebb ás legdrágább készüléket, ha feltétlenül szükséged van rá. Másképp figyelj oda a minőség mellett a megtakarítás lehetőségére is, ez az egyik dolog, amit választás során figyelembe veszünk.

Javasoljuk, hogy mielőtt kiválasztod a megfelelő monitort, először végez egy kis előkutatást magadban, tegyél fel néhány kérdést, hogy mi alapvetően fontos számodra. Ezek a következők:

  • Új vagy felújított legyen?
  • Legyen rá garancia?
  • Raktáron is elérhető?

Ha úgy döntesz, hogy felújított LCD-monitort vásárolsz a márkás áruk igazi specialistájától, akkor elsőként a megfelelő modellt kell kiválasztanod.

Átlós és a panel típus

Tudod már, hogy milyen célokra fogod használni a monitort? Csak az adatok figyeléséről van szó, vagy egy egyszerű webes felület megjelenítéséről? Ha igen, válassz kisebb TN típusú panelt anélkül, hogy túl sok figyelmet kellene fordítanod a válaszsebességre és a színvisszaadás minőségére.

Irodai vagy otthoni használatra célszerű olyan monitort választani, amely jól illeszkedik az asztalra, és nem foglal túl sok helyet. Igényesebb felhasználóknak ajánlhatjuk a nagyobb képátlójú LCD monitorokat, amelyek általában szélesvásznúak és nagyon kellemes multimédiás megtekintési élményt nyújtanak, de az igényesebb munkákhoz is jól szolgálnak.

Kiváló minőségűek az IPS LCD monitorok, melyek fejlett paneltípusuk miatt fotószerkesztésre és hasonló grafikai munkákra is használhatók, amelyekben a színvisszaadás minőségén és hűségén van a hangsúly.

Egyéb paraméterek

Ha már tudod, hogy mire fogod használni a monitort és milyen átlóméretet választasz, akkor más paramétereket is meg kell nézned. Az egyik legkeresettebb paraméter a maximálisan támogatott felbontás. Ez a paraméter a képernyő átlójával és formátumával együtt meghatározza a pont méretét és ezáltal a megjelenítés finomságát. Minél nagyobb a felbontás az alsó átlón, annál finomabb a kép.

A monitor által biztosított bemeneti csatlakozók is fontosak. Ha csak HDMI van a számítógépen, de a monitoron csak VGA és DisplayPort bemenet, akkor adaptert kell vásárolnod. A legjobb, ha olyan interfészt keresel a számítógépeden vagy laptopodan, amely potenciális jövőt rejt magában. Ez biztosítja a monitor kompatibilitását, még akkor is, ha idővel lecseréled a forráseszközt.

Végül, de nem utolsósorban!

Át kell gondolnod a monitor elhelyezésének lehetőségeit!

Különféle asztalok és székek léteznek, minden embernek más a magassága, és az egészet tovább bonyolíthatják a szűk helyek és sarokasztalok. Ha nem szeretnéd, hogy munkahelyeden vagy játék közben fájjon a fejed és a gerinced, akkor olyan állítható támasztékú monitort kell választanod, amelyen nem csak a magasság, hanem a dőlés vagy az elforgatás szöge is állítható. Ebben a tekintetben a felújított LCD monitorokat ajánlhatjuk, mert a fentebb leírtak szerint ezek olyan minőségi gyártók kiváló sorozatai, amelyek állítható talpakkal látják el ezeket a monitorokat.

Ha ezen információk ellenére még mindig nem tudsz dönteni a monitor mellett, forduljon a forgalmazóhoz. Ne habozz kapcsolatba lépni velünk telefonon és e-mailben.

Válassz minőségi, felújított LCD monitort, és győződj meg arról, hogy a felújított számítástechnika megbízható szállítói vagyunk!