IT és kommunikációs berendezések felvásárlása, újrahasznosítása
PC Aréna Blog

IT és kommunikációs berendezések felvásárlása, újrahasznosítása

Dec 06, 2023

A korral haladni kell

Semmi sem gyorsabb, mint a modern számítástechnikai eszközök innovációja: észre sem vesszük, és máris újabb modellek jelennek meg a piacon, ami egykor újdonságnak számított, 1-2 éven belül elavulttá válhat.

Éppen ezért bizonyos időszakonként minden cég arra kényszerül, hogy felülvizsgálja a gépparkját, megnézze, milyen állapotban vannak az általa használt számítástechnikai eszközök, és lépéseket tegyen, ha újításra van szükség.

Ebben teljes mértékben partner a PC Aréna! Egyik szolgáltatásunk ugyanis az IT és kommunikációs berendezések felvásárlása, majd felújítása újrafelhasználás céljából.

Mi történik ilyenkor?

Amennyiben cégednél több eszközt is használtok, és bár ezek használható állapotban vannak még, de a vállalati környezet igényeit már nem elégítik ki, azaz cserére szorulnak, akkor mindenképp érdemes felvenned velünk a kapcsolatot! Keresd beszerzési vezetőnket, aki el tudja mondani pontosan, mi a teendő.

Írnod kell egy listát az elszállítani kívánt termékekről, megadva a pontos adatokat. Tudnunk kell ugyanis, hogy hány darab és milyen típusú eszközről van szó, kik a gyártók, milyen idősek a készülékek, milyen állapotban vannak stb. Külön ki kell térni a felsorolásban a hibákra és a fontosabb műszaki adatokra.

Ha megvannak ezek az információk, akkor árajánlatot kérhetsz, amire 24 órán belül válaszolunk. Amennyiben elfogadjátok a feltételeket, akár kiszállással is el tudjuk hozni a szükségtelenné vált számítástechnikai eszközöket az irodátokból. Minden szükséges logisztikai eszközről gondoskodunk.

Milyen eszközökre vonatkozik a felvásárlás?

Nagyobb mennyiségben kell gondolkodni, így szolgáltatásunk azoknak lehet érdekes, akik legalább 50 db PC vagy 25 db laptop, illetve 70 db monitor (90 hüvelyktől) felvásárlását bíznák csapatunkra.

Bizonyos szórakoztató elektronikai cikkeket, tableteket, telefonokat, és Apple-termékeket kisebb mennyiségben is átveszünk. Minden esetben célszerű érdeklődni kollégáinknál a lehetőségről!

Mi történik ezekkel az eszközökkel?

A PC Aréna elhozza az adott vállalattól a cserére, felújításra szoruló termékeket, majd teljeskörűen átvizsgálja azokat. Gondoskodik a biztonságossá tételről, az adatok visszavonhatatlan törléséről.

Ezt követően pedig megtörténik a felújítás, illetve a továbbértékesítés. Ezeket a gépeket többféleképpen is fel lehet használni a továbbiakban. Egyrészt visszakerülhetnek a cég munkatársaihoz magánhasználatra, vagy iskolák, intézmények számára adományozhatók. A jótékony célból történő átadás hírnevet szerezhet vállalatodnak, a kampány során is állunk rendelkezésedre.

Ám, ha egyik verziót sem támogatod, akkor a felújított gépeket felkínáljuk megvételre ügyfeleinknek.

Milyen előnyei vannak még a lehetőségnek?

Mint mondottuk, a kezdetektől végigkísérünk a folyamaton. Ha kell, személyesen megyünk a gépparkért, gondoskodunk a készülékek biztonságos csomagolásáról és elszállításáról. Amennyiben egy eszköz nem felújítható, akkor a hulladékkezelés szabályait betartva járunk el.

A gyors és precíz folyamat során minden kiszámítható, folyamatosan tájékoztatunk a részletekről. Végig egy munkatársunkkal állsz majd kapcsolatban, ami gördülékennyé teszi a kommunikációt.

A fenntarthatóság is nagy pozitívuma a szolgáltatásunknak, hiszen a felújítással sokat teszünk a környezetünkért. Ahelyett, hogy növelnénk bolygónk terhelését, lehetőséget adunk a gépek körforgásban tartására.

Hiszen ezek az eszközök nem használhatatlanok, csak talán céged számára elavultak. Ám egy iskolás gyereknek, egy friss diplomásnak, aki épp dolgozni kezd, vagy egy nagyszülőnek, aki unokájával szeretné tartani a kapcsolatot, tökéletesen megfelnek felújított állapotukban.

Keress bennünket elérhetőségeinken, amennyiben érdekelt vagy a gépparkcserében, és szívesen vennéd, ha vállalatod használt IT és kommunikációs berendezéseidet felvásárolnánk.