Kiknek való az érintőképernyős laptop?
PC Aréna Blog

Kiknek való az érintőképernyős laptop?

Jun 21, 2023

Mi az az érintőképernyős laptop?

Mindenekelőtt tisztázzuk a fogalmat, hiszen biztosan vannak olyanok, akik még nem is hallottak az érintőképernyős vagy más néven érintőkijelzős laptopokról. Pedig létezik ilyen kategória és egyre népszerűbb!

Ennek a típusnak a lényege, hogy bár laptopként definiáljuk, nem feltétlenül kell hozzá billentyűzetet, egeret, touchpadot használni. Szokták még 2 in 1 laptopnak is nevezni őket, hiszen akárcsak a tablet esetében, itt is lehet kézzel érinteni a képernyőt.

Ez a lehetőség főleg azok számára előnyös, akik sokat dolgoznak képekkel, ábrákkal, grafikonokkal, hiszen elsősorban e célból fejlesztették ki ezeket az eszközöket.

Kínálatunkban a használt laptopok között találsz jó pár érintőképernyős laptopot szinte új állapotban. Mielőtt elvetnéd az ötletet, miszerint ilyet használj, ismerd meg a készülék főbb előnyeit!

Miért érdemes érintőképernyős laptopot választani?

Ezek a laptopok is ugyanúgy működnek, mint a hagyományosak, kinézetre is ugyanolyanok. Van azonban egy plusz funkciójuk, amely sok helyzetben jól jöhet. A képernyő érintésével gyorsabban, egyszerűbben nagyíthatók a képek, a lapozgatás is könnyebb, és ami a fő: jegyzeteket is készíthetünk a gépen egy toll segítségével.

Éppen ezért ezt a típust grafikusoknak, szerkesztőknek, illetve tanulóknak szokták elsősorban ajánlani. Súlya minimálisan több, mint egy hagyományos laptopé, így utazáshoz is tökéletes. Ha filmet szeretnénk nézni, csak hátrahajtjuk a billentyűzetet, hogy ne legyen útban és kezdhetjük is a lejátszást.

A kijelző mérete nagyobb, mint a tableté, így az érintőképernyős laptop kiválóan alkalmas olvasáshoz, képnézegetéshez, filmnézéséhez, jegyzeteléshez. Sok esetben kivetítésre is használják, hiszen egy prezentációt is látványosabbá tesz, ha nem az egérrel bajlódunk a lapozás során, hanem egy laza mozdulattal váltunk át az új diára.

És mik a hátrányok?

Az érintőképernyős laptopokat is meg kell tanulni kezelni. Sokakat zavar, ha nem használhatják a billentyűzetet vagy az egeret dokumentumok szerkesztésekor, vagy fárasztónak tartják, hogy a kezükkel a szemmagasságban matassanak.

Nem sokan szeretnek plusz pénzt áldozni olyan extrákra, amelyeknek nem biztos, hogy hasznát veszik. Szerencsére a használt laptopok a PC Arénánál rendkívül kedvező áron kaphatók, és az érintőkijelzős változatok is beszerezhetőek ily módon.

Félsz, hogy zavarni fognak az ujjlenyomatok a képernyőn? Az ilyen 2 in 1 laptopokra szokás fóliát is rakatni, amellyel ez a probléma is kiküszöbölhető. Egyáltalán nem kell tehát attól tartanod, hogy az érintőképernyős laptopot nem tudod majd kihasználni. Több előnyös tulajdonsága is van, felhasználóbarát módon tervezték meg őket.

A PC Aréna kínálatában elérhető érintőképernyős laptopok

Igen sokan keresik ezt a fajta gépet, de jelenleg csak használt laptopok között érhetőek el ezek a többfunkciós eszközök. Dell, HP, Lenovo és Toshiba márkájú modellek közt tudsz választani.

Mindegyik terméklapon feltüntettük a gép paramétereit – a processzor fajtáját, a memória, a háttértár, a kijelző méretét, a magok számát stb. -, így könnyű lesz döntened köztük. Minden laptophoz kérhető operációs rendszer és extra kiterjesztett garancia is.

Üzletünkben minden használt laptop minőségi ellenőrzésen és felújításon esik át, mielőtt a virtuális polcra kikerül, így biztos lehetsz benne, hogy jól működő, az igényeidnek megfelelő készüléket kapsz. Ha mégis elégedetlen lennél, 30 napos pénzvisszafizetési garancia is jár a termékek mellé: ha visszaküldöd számunkra a gépet, visszakaphatod a vételárat.

Hívd ügyfélszolgálatunkat, ha bármilyen kérdésed merül fel a rendeléssel vagy a termékekkel kapcsolatban!