Mi az az All in One számítógép és mit kell tudni róla?
PC Aréna Blog

Mi az az All in One számítógép és mit kell tudni róla?

Jan 18, 2021

Az All in One, vagyis AIO pc-k sokak számára a lehető legpraktikusabb megoldást biztosítják, és átmenetet képeznek az asztali-és a hordozható gépek között. Most megnézzük, hogy mi az, amit érdemes tudnod a kategóriáról és röviden a kínálatunkban megtalálható aktuális gyöngyszemeket is bemutatjuk. Mivel mi a személyre szabott megoldások hívei vagyunk, használt gépeinket a lehető legmagasabb szaktudással alakítjuk a kedvedre, hogy a kedvező árért cserébe egy igazán használható, kulcsrakész és remekül hasító számítógéppel lehess gazdagabb!

A webshopunkon jelenleg megtalálod az egyre népszerűbb MSI, és a klasszikus HP EliteOne modelljét. Azonban, ha erre a kategóriára vágyakozol, érdemes folyamatosan figyelemmel kísérned az oldalunkat, vagy dobni egy üzenetet, hogy alakalom adtán, egy-egy új szerzeményre elsők között csaphass le. De nézzük is meg először, hogy tényleg ez a kategória-e az, ami az igényeidnek megfelel.

Laptop vagy asztali gép? Nem tudsz dönteni?

Ha hezitálsz a két legfőbb kategória között, akkor a bizonytalanságodnak több oka is lehet. Persze nem vagyunk gondolatolvasók, de az egyik gyakori dilemma a pénztárca kérdése, vagyis, hogy belefér-e két minőségi gép megvásárlása a költségvetésedbe, spórold pénzedbe. Ha nem, akkor szintén gyakori kérdés, hogy melyiket tudod inkább kihasználni? Azt, amit csak az asztalodon, otthon tudsz használni, vagy inkább azt, ami ugyan kisebb, de cserébe a kijelzője, esetleg a teljesítménye is kisebb?

Felmerülhet a kérdés, hogy egy komplett asztali gép elfér-e egyáltalán a kisebb íróasztalodon? Érdemes-e egy laptopot venned, ha egyébként a munkahelyeden már van egy céges géped, vagy alapvetően egy telefon, vagy egy tablet kielégíti a mobilitási igényeidet… Na nézzük is, mi van akkor, ha egy All in One pc tulajdonosa vagy.

Mit tudnak az AIO számítógépek?

Ahogyan a nevében is benne van: minden egyben gépekről, vagyis az asztali és hordozható pc-k házasításáról beszélünk. Egy komplett asztali gép bújuk meg ugyanis egy monitorba építve. Ebben a helytakarékos megoldásban a burkolat alá rendezve szépen sorban elfér a processzor, az SSD a HDD, a memória, a DVD meghajtó és minden egyéb alkatrész. Nem utolsó előnyük, hogy minimalista felépítésüknek köszönhetően jól néznek ki, nem kell háromszor annyi port törölgetni róluk, a kábeleket sem kell bűvész módjára rendezgetni, (főleg, ha billentyűzetből is vezetéknélkülit választasz).

Kevesebb áramot fogyasztanak, mint egy giga asztali gép úgy, hogy sok esetben hangszóró, kamera is van már bennük, tehát még ezt sem kell pluszban megvenned. Végeredményben egy futurisztikus, letisztult dizájn és egy általános felhasználóhoz illően remekül működő kis csomag lehet a tiéd. A kínálatunkban lévő modellek mindegyikével kielégítően tudsz filmet nézni, netezni, szöveget szerkeszteni, zenét hallgatni stb…

Válaszd a felújított All in One pc-ket!

Azáltal, hogy felújított, használt gépet választasz egyrészt rád van bízva, hogy milyen kiegészítőket, extrákat válogatsz össze, nem kell felesleges dolgokért fizetned az alapvetően is kedvezőbb ár mellett sem. Fentarthatóbb, zöldebb megoldás, mint egy újonnan legyártott gépet kihalászni, a végtelen gyártósorokat és veszélyes hulladéklerakókat gyarapítva. Emellett, ha az igényeidnek megfelelőt sikerül találni, akkor kettő, de akár három-négy legyet is üthetsz egy csapásra!

Ha bárhol elakadnál, kérdezz bátran, vagy tájékozódj az oldalunkon!