Miért olyan népszerűek a használt Fujitsu számítógépek?
PC Aréna Blog

Miért olyan népszerűek a használt Fujitsu számítógépek?

Feb 28, 2024

A Fujitsu márka

A Fujitsu egy világhírű japán gyártó, amely elektronikai eszközöket gyárt. 1935-ben alapították, székhelye Tokióban van. 1954-ben ők alkották meg Japán első számítógépét, amely nagyobb adatok feldolgozását szolgálta. 2002-ig több ún. mainframe-t is gyártottak, időközben azonban az asztali PC-k is bekerültek a kínálatukba, de a sokak által kedvelt mini PC-k is.

A Fujitsu 3 leghíresebb sorozata:

  • A Fujitsu ESPRIMO: elsősorban otthoni, illetve irodai felhasználásra kínált asztali számítógépek.
  • Fujitsu CELSIUS: professzionálisabb célokra tervezték őket, akár grafikai, mérnöki munkákhoz is alkalmasak, nagy teljesítményű processzorral és memóriával rendelkeznek.
  • Fujitsu PRIMERGY: ide tartoznak a nagy adatokkal is dolgozni tudó szerverek.

A használt Fujitsu számítógépek között a kínálatunkban főleg az Esprimo-sorozat modelljeit találod, mindegyik hasznos segítség lehet otthoni munkavégzés során. A Celsius-sorozat egy-egy darabja is elérhető azonban, keresd kollégáinkat, ha a munkádhoz ilyen komolyabb eszközre van szükség.

A Fujitsu ma a harmadik legnagyobb elektronikai vállalat, amely elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a fenntarthatóságnak. Számos kutatásban is részt vesznek, többek közt az okosvárosok fejlesztésében is úttörő szerepük van.

A használt Fujitsu számítógépek

A Fujitsu gépeit olyan nagyvállalatok számára tervezték, ahol akár napi 10-16 órát is dolgoznak az emberek a gép előtt ülve. Éppen ezért a legmagasabb minőségben, a legprecízebb módon alkotta meg a gyártó ezeket az eszközöket. A hosszú élettartam alapkövetelmény volt a megalkotáskor, így egy Fujitsu asztali PC akár 8-10 éven át is képes probléma nélkül működni.

Azonban a külföldi vállalatok többsége 2-3 évente lecseréli a gépparkját, ennek köszönhetően az általuk használt eszközök új gazdára lelhetnek. Az általunk kínált Fujitsu számítógépek többsége sem túl öreg tehát, kiváló állapotban vannak. Természetesen az értékesítés előtt valamennyi eszközt átnézünk, és cseréljük a szükséges alkatrészeket, ha kell.

Felújított Fujitsu számítógépeket a bolti ár töredékéért tudsz beszerezni tőlünk, ugyanakkor a minőség és a hosszú élettartam garantált az ilyen gépek esetében. Ráadásul 2 év garancia is jár minden termékünk mellé, amelyet meg is hosszabbíthatsz igényeid szerint.

Egy-két kedvelt modell a felújított Fujitsu számítógépek közül

Elmondható róla, hogy 4 magos, Intel Celeron G1610 processzor van benne, 8 GB a memória, a háttértár 120 GB. Az órajel 2600 MHz. Több USB-csatlakozóval is rendelkezik, Display port és DVI-I is elérhető, viszont optikai meghajtó nincs a gépben. Operációs rendszer nélkül kínáljuk, válassz hozzá Windowst kedvező áron!

A ház típusa: SFF (Small Form Factor), tehát kis méretű. Nem foglal nagy helyet az asztalon, irodai munkákhoz ideális.

Intel Core i5 3470T processzor van benne, ami 2 magos, de háttértár itt 240 GB. Azoknak ajánljuk, akik otthonra egy kisebb gépet keresnek maguknak munka vagy tartalomfogyasztás céljából.

  • A Fujitsu Esprimo P420 T számítógép egy toronyházas PC, amelyben DVD-író is található. Főbb paraméterei: Intel Core i3 4130, 2 magos processzor, 8/120 GB memória és 3400 MHz órajel.

Ha bármelyik használt Fujitsu számítógép felkeltette az érdeklődésed, keress bennünket elérhetőségeinken, kollégáink készségesen válaszolnak a kérdéseidre.