Milyen számítástechnikai eszközökre van szükség egy meetinghez?
PC Aréna Blog

Milyen számítástechnikai eszközökre van szükség egy meetinghez?

Aug 09, 2023

  1. Jól működő laptop munkavégzéshez

Egyszerű dolgod van, ha laptopot használsz a munkához, hiszen ezekben a szerkezetekben van beépített kamera és mikrofon, így ezeket nem kell külön beszerezned. Ahhoz azonban, hogy jól láss és hallj mindenkit, érdemes időről időre felülvizsgálni a gépedet, nincs-e valamilyen meghibásodás. Olykor akár videó- vagy hangkártyacserére is szükség lehet.

Ezeket a hasznos kiegészítőket külön is megrendelheted tőlünk, megújult webáruházunkban többféle hardvereszközt is kínálunk. Nézz szét az oldalunkon, mert sok olyan számítástechnikai eszközt beszerezhetsz, amivel gyorsabbá tudod tenni a gépedet.

Felújított laptopjaink között választhatsz magadnak plusz laptopot is a munkavégzéshez. Elég gyakran előfordul ugyanis, hogy csak egy laptop van a háztartásban, amit a gyerekek játékhoz, tanuláshoz, a felnőttek pedig böngészéshez, zenehallgatáshoz vagy információgyűjtéshez használnak, ám épp egy adott pillanatban mindenkinek szüksége lenne a gépre.

Érdemesebb a munkavégzéshez egy külön laptopot beszerezni, főleg, ha a fontos dokumentumokat is azon tárolod. Így biztosan nem törlik ki őket a gyerekek, és nem kell a telefonodról bekapcsolódni a meetingbe, mert a család egy másik tagja használja épp a gépet.

  1. Internetes eszközök

Fontos a jó internetkapcsolat is. Ha home office-ban dolgozol, akkor nagy eséllyel wifit használsz, de persze kábelen keresztül is csatlakozhatsz az internethez, ez stabilabb kapcsolatot tesz lehetővé.

A PC Arénánál találsz különböző kábeleket, routereket is, amelyekkel biztosíthatod, hogy a lakás bármely helyiségében rendelkezésre álljon valamely hálózat.

A Tenda 4G180 4G LTE Mobile Wi-Fi hotspot termékünk egy nagy sebességű csomagkapcsolt hozzáférésű mobil router, kimondottan otthoni használatra való. Célja, hogy meggyorsítsa a letöltések sebességét, és egyenletesen ossza el a hálózatot. Sokan választják azok, akik kint a kertben vagy a teraszon szeretnek dolgozni.

Képzeled el! Csak kiülsz egy finom kávéval az erkélyre, elhelyezkedsz egy kényelmes székben vagy fotelben, és a madárcsicsergés hangjait hallgatva fényes napsütésben vehetsz részt a meetingen, nem kell odabent gubbasztanod a szobában, mesterséges fények között. A kapcsolat pedig nem szakadozik, gyorsan megérkeznek a küldött fájlok is, és még a HD felbontású céges reklámfilmeket is gond nélkül lejátszhatod. Ugye, máris nagyobb kedvvel végzed a feladataidat!

Ez a kis router utazáshoz, üzleti kirándulásokhoz is ideális, egyszerre akár 10 eszközhöz is csatlakoztatható. Akkumulátorral vagy USB-kábellel is működtethető.

  1. Mikrofonok, fejhallgatók, headsetek

Attól függően, milyen körülmények között veszel részt a meetingen, hasznos kiegészítő még a fej- és fülhallgató vagy a headset. A fülhallgatók által kizárhatod a környezetedből beáramló zajokat, és tisztábban hallhatod az előadót.

Ha te magad tartod a meetinget, akkor érdemes mikrofont is használnod, hogy a beszédet tisztább, érthetőbb, hangosabb legyen. Ez különösen célszerű, ha az a megbeszélésről, előadásról felvétel is készül, amelyet később visszanézhetnek a részt vevők.

  1. Gondoskodj a megfelelő körülményekről is!

A meetingen való részvétel lehet örömteli is, ha kényelmes, jól felszerelt környezetben veszel részt a találkozón. Lehet, hogy órákon át kell majd egy helyben ülnöd, ezért mindenképp legyen egy ergonomikus forgószéked is: már ezt is beszerezheted tőlünk!

Készíts be magadnak vizet, papírt, amire jegyzetelhetsz, tollat, és minden olyan eszközt, ami fontos, hogy kéznél legyen. Figyelj arra, hogy a laptopod legyen feltöltve! A telefonod a találkozó idejére némítsd le, lehetőleg ne legyen a gépeden megnyitva más oldal, csak az, ami feltétlenül szükséges.

Nézz szét az oldalunkon, mert bizonyosan találsz még hasznos számítástechnikai eszközöket, amelyekkel hatékonyabbá teheted a munkavégzésedet.