Milyen számítógépet válassz grafikai munkákhoz?
PC Aréna Blog

Milyen számítógépet válassz grafikai munkákhoz?

Mar 20, 2024

Mit érdemes figyelembe venni, ha grafikai munkához keresel PC-t?

Először is fontos lesz meghatározni, hogy konkrétan melyek azok a tevékenységek, amelyek miatt egy komolyabb gépre lehet szükséged. Csak fotóretusálással, logók tervezésével foglalkozol, vagy esetleg animációs videókat is szerkesztesz?

Ha csak az előbbi a feladatod, akkor nem kell feltétlen a legspécibb gépet megvenned, de azért nem árt előregondolkodni sem. Mi van, ha bővül a szolgáltatásod köre? Ha kapsz egy új munkát? Ha már mindened a grafikus állás, és éjjel-nappal a gép előtt ülsz, jobb, ha nem kötsz kompromisszumot.

Inkább válassz egy felújított PC-t, mintsem kiadj egy csomó pénzt egy olyan új számítógépre, amelyet később folyamatosan bővíteni kell.

Tudjuk, hogy az ár meghatározó, azonban a befektetés előbb-utóbb megtérül. Egy nagyobb teljesítményű géppel jobban tudsz haladni, több feladatot is el tudsz végezni adott idő alatt. Így mindenképp megéri akár még nagyobb összeget is kifizetni a gépre, és persze ugyanez igaz a monitorra is.

Kínálatunkban mindkét eszköz beszerezhető, kimondottan grafikai munkához is kínálunk számítógépet, monitort.

Amiket mindenképp vegyél figyelembe

Nyilván jól ismered a számítógépeket is, ha grafikusként dolgozol, tudod mit érdemes megnézni a döntés előtt. Az egyik legfontosabb mindenképp a RAM. Ez ne legyen kevesebb 8 GB-nál, még jobb, ha 16 GB-nyi áll rendelkezésre.

A másik lényeges kiegészítő a processzor. A grafikusok számára az Intel Core i5 vagy i7 modellek lesznek jók, ezekben érdemes gondolkodni, az AMD Ryzent is sokan dicsérik. Kínálatunkban az olyan számítógépek vannak többségben, ahol Intel Xeon E5 CPU van. Ezek kiválóan működnek, energiahatékonyan dolgoznak, megkönnyítik a grafikus munkát.

A Dell Precision T3600 Workstation számítógép is ilyen. A RAM itt 8 GB, a háttértár 240 GB, az órajel 3000 MHz. Ez is egy nagyon fontos tényező! Minél magasabb ez a szám, annál gyorsabb lesz a gép.

A Lenovo ThinkStation P330 T számítógép esetében például 3600 MHz-ről beszélhetünk, de nemcsak emiatt ajánljuk figyelmedbe ezt a gépet, hanem azért is, mert ez Win11 kompatibilis! Intel Core i7 processzor van benne.

Számítógép grafikai munkára: a videókártya sem mindegy!

Nemcsak a gamereknek, hanem a grafikusoknak is nagyon számít, milyen a videókártya minősége, ezen is sok minden múlik. Jó hírünk van: a nálunk vásárolt, grafikus munkára kialakított számítógépek mellé nVidia Quadro videókártyát adunk. Az előbb említett Dell Precision T3600 Workstation számítógéphez nVidia Quadro 4000-et, de például a Lenovo ThinkStation P300 SFF modellhez a nVidia Quadro K620 jár.

Gondolj a kiegészítőkre is!

Fontos lehet még megnézni a döntés előtt, hogy milyen csatlakozókkal rendelkezik a gép, van-e rajta DVD-író, -lejátszó stb. Bár ma már leginkább a felhőbe mentjük az elkészült műveket, dokumentumokat, bármikor jöhet egy megrendelő, akinek a múltban még CD-re volt elmentve a logója, és ott tárolja a régi fényképeit, amiket fel szeretne használni.

A számítógép grafikai munkára önmagában nem elég. Szerezz be olyan kiegészítőket is egyúttal, mint az egér, a hangfal vagy headset, mikrofon, kamera. Ezek is legyenek jó minőségűek: tekintsd meg kínálatunkat! Ám mit sem ér mindez, ha nem kényelmes a munkaterület, ahol dolgozol. Igazán ergonomikus forgószékeket is kínálunk, ebből is rendelhetsz.

Bizonyos összeg felett ingyenes a házhoz szállítás. Van lehetőség kiterjesztett garanciát is kérni a termékekre, és ha bármilyen kérdésed adódik, állunk rendelkezésedre. Keress bennünket bátran!