Tévhitek a szépséghibás laptopokról
PC Aréna Blog

Tévhitek a szépséghibás laptopokról

Jul 21, 2021

A külső értékek másodlagosak, a belső az, ami igazán számít! -tartja a mondás nagyon bölcsen, ami nem csak az emberekre, de a számítógépekre is igaz. Egy igazán jó gép esetében ugyanis sokkal fontosabb a teljesítmény a megjelenésnél.

Sokan mégis vonakodnak attól, hogy szépséghibás laptopot vásároljanak, pedig akár az eredeti ár töredékéért juthatnának hozzá egy erős, jó teljesítményű géphez. Éppen ezért ebben a cikkben bemutatjuk a szépséghibás gépeket övező, legnagyobb tévhiteket, és szerte foszlatjuk az őket övező mítoszokat!

A szépséghibás laptopok rosszabb teljesítményűek?

Ahogyan a kategória neve is mutatja, a szépséghibás laptopok kizárólag külsejüket tekintve sérültek. Ezek a sérülések általában apróbb kopások vagy karcolások, kisebb repedések, esetleg pici folt a kijelzőn, melyek a működésben egyáltalán nem okoznak gondot, nem befolyásolják a felhasználói élményt.

A szépséghibás laptopokról tehát nem hardverhiba jusson eszedbe. Nem kell tartanod attól, hogy a vásárlással rossz üzletet kötnél. Sőt! Néhány apró felületi sérülésért cserébe az eredeti ár töredékéért kaphatsz olyan erős gépet, mely teljesítményében köröket ver a hipermarketekben kapható, olcsó laptopokra, mind teljesítmény, mind pedig megbízhatóság terén!

A szépséghibás laptop nem garanciális?

Sokan azért sem mernek olcsó, szépséghibás laptopot vásárolni, mert attól tartanak, hogy nem vonatkozik rá olyan garancia, mint az újonnan vásárolt vagy külsőleg-belsőleg felújított számítógépekre. Ez azonban nem igaz.

A szépséghibás laptopokra ugyanolyan garanciális feltételek vonatkoznak, mint bármely más számítógépre. Sőt, ha szeretnéd, akár kiterjesztett extra garanciát is kaphatsz rájuk, mely összesen 36 hónapig garantálja azt, hogy ha bármilyen baj történne a gépeddel, a javítás vagy a csere a jótállás ellenében megoldható. Egy korábbi cikkünkben a laptopok garanciáját boncolgattuk.

Minden szépséghibás laptop használt?

Habár a szépséghibás laptopok között akadnak olyanok, melyek mindennapi használat, például irodai munka során sérültek meg, ez nem azt jelenti, hogy mindegyik darab komolyabb igénybevételnek voltak kitéve. Egyes esetekben a sérülés létrejötte után az adott vállalat a készüléket lecseréli, ami lehet akár 1-2 hónap használat után is.

Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy a használt laptopok kizárólag úgy kerülnek újból eladásra, hogy előtte komoly minőségellenőrzésen esnek át mind hardveres, mind szoftveres szempontból. A szakértők kezei alól pedig úgy kerülnek ki, mintha csak most jöttek volna le a gyár futószalagjáról. Némi apróbb szépséghibától eltekintve persze.

Egy szépséghibás laptop is lehet szép?

Az, hogy egy laptop apróbb felületi sérülésekkel rendelkezik, a legtöbb felhasználónak általában fel sem tűnik. Néhány apró karcolás vagy repedés annyira elenyésző, hogy sokszor csak azok veszik észre őket, akik közelről, percekig vizsgálgatják a gép felületét, így azt kell mondanunk, hogy igen: egy szépséghibás laptop is lehet szép.

Az ilyen gépek tehát otthoni használatra tökéletesek, de nyugodtan alkalmazhatók olyan munkához is, ahol fontos a mobilitás és az, hogy saját gépünk mindig magunknál tartsuk, hiszen néhány alig feltűnő karcolás egészen biztos, hogy sehol sem fogja rontani a presztízsünket.

Szóval ha Te is szeretnél igazán stabil és bivalyerős laptopot a piaci ár töredékéért, nézz körül szépséghibás gépeink közt, ahol egész biztosan megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő laptopot, legyen szó munkáról, szórakozásról vagy általános felhasználásról!