Mit jelent az, hogy Microsoft® Authorized Refurbisher Partner?
Tudástár

Mit jelent az, hogy Microsoft® Authorized Refurbisher Partner?

Feb 02, 2021

Mi az a MAR program?

Több helyen írtunk már róla, mivel nagyon büszkék vagyunk a Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítésünkre. Ez az a minősítés, ami lehetővé teszi nekünk, hogy harmad áron tudjuk adni a Microsoft® Windows 10 Home vagy Pro operációs rendszert.

De mit is jelent ez: Microsoft® Authorized Refurbisher Partner?

A Microsoft® 2007 novemberében döntött úgy, hogy elindít egy programot, ami részben a szoftver kalózkodás korlátozásának egyik módja lett. Az Internetnews.com szerint a Microsoft® csinált egy felmérést, amiből arra az eredményre jutott, hogy megnövekedett a felújított számítógépek kereslete, viszont egyre több esetben fordul elő, hogy operációs rendszer nélkül kerülnek forgalomba. A Microsoft® meggyőződése, hogy azokra a számítógépekre, laptopokra, amelyek operációs rendszer nélkül kerülnek a végfelhasználókhoz, valószínűleg tört Windows és más kalóz Microsoft® szoftverek kerülnek feltelepítésre. A Microsoft® Authorized Refurbisher (MAR) Program, tehát a kalózkodás elleni védelembe érdekében próbált elérhető megoldást nyújtani a felújított gépvásárlók körében.

Azok a számítástechnikai cégek, akik megkapják a Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítést, egy olyan hivatalos Microsoft® programban vesznek részt, amiben kedvezményesen kapnak lehetőséget felújított számítástechnikai eszközökre eredeti Windowst feltelepíteni. A MAR program segítségével a számítástechnikai cégek kedvezményes díjat fizetnek a Microsoft® szoftverek telepítéséért.

Ennek a programnak a másik célja a kalózkodás visszaszorításán túl, hogy megakadályozzák azt, hogy a felújított számítástechnikai termékek operációs rendszer nélkül kerüljenek a végfelhasználókhoz.

A MAR program előnye

A MAR program előnyét leginkább a végfelhasználóink élvezhetik, hiszen a Microsoft® Authorized Refurbisher Partner minősítésünknek köszönhetően, olcsóbban tudjuk értékesíteni a Microsoft® szoftvereket a nálunk vásárolt felújított, brand számítógépekre, laptopokra, az újonnan vásárolt gépekkel szemben.

Registered vagy Authorized (Regisztrált vagy Engedélyezett)

A Microsoft® a MAR programban résztvevőket két csoportra osztja: Microsoft® Registered Refurbisher és Microsoft® Authorized Refurbisher. A különbség a két csoport között, hogy míg egy Authorized (engedélyezett) felújító cégnek  legalább 12000 gépet kell felújítania évente, úgy a Registered (regisztrált) felújító cégnek csak regisztrálnia kell a Microsoft® honlapján és nincs kötelező kvóta. Cserébe ott nagyságrendekkel drágább a Windows, közelíti a bolti OEM árat. Ráadásul minden egyes tranzakció előtt külön meg kell igényelje a matricákat egy helyi Microsoft disztribútortól, ami hetekkel megnyújthatja a telepítési folyamatot. Míg amikor egy MAR partnertől rendel gépet reggel 10-kor, délután már a saját felújított, prémium, Windows-zal előtelepített számítógépén dolgozhat.

Mindig a legfrissebb!

A  MAR partnernél mindig a legfrissebb szoftverek kerülnek fel a felújított számítógépre, laptopra. Ez nem csak Microsoft szabály, hanem PC Arénás irányelv is. Így nem csak a legújabb biztonsági frissítéseket kapod meg garantáltan, hanem a több órás kezdeti várakozást is elfelejtheted, amíg "up to date"-é varázsolnád a rendszert, hogy kockázatmentesen lépj ki az internetre.

Kíváncsi vagy mennyibe kerül egy Windows?

Nézd meg itt a támogatott árakat! »

Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium géped?

Mert az eddig leírtakon felül, mi a legerősebb "brand" márkás alkatrészeket tesszük a felújított, prémium számítógépekbe és laptopokba, olyanokat, amelynél a gyártó több éves biztos működést garantál! 
Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó és tűzfal programmal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt gépet! Kérésre az Office 365 szoftvercsomagot is nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani a felújított, prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás.

Tanácsra van szükséged?

Bátran keressen bennünket, hozzáértő kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre!
A legjobb megoldást adjuk kérdéseidre, hogy olyan gépet vásárolj, ami NEKED lett összerakva!

Aktuális laptop kínálatunkat itt, »

számítógép kínálatunkat pedig itt találod. »

Számítógépedhez monitor is érdekel?
Monitor kínálatunkat itt tekintheted meg. »