Üzleti kategória
Tudástár

Üzleti kategória

Sep 30, 2022

Munkára strapabíró, megbízható „munkagépet”...

Sok, a KKV szektorban tevékenykedő cég, cégvezető szembesült már azzal a problémával, hogy a hazai kínálatban lévő, 100-150 ezer forintos műanyag „consumer” laptopok nem bírják a napi 8 órás igénybevételt:

  • melegednek, aminek következtében adatvesztés is előfordulhat
  • viszonylag sokat vannak szervizben, amivel az értékes munkaidő veszik el,
  • lassúak, töredék munkát tudnak elvégezni rajtuk, mint amennyi manapság minimum elvárható egy számítástechnikai eszköztől,
  • és már 1-2 éven belül jelentkeznek a használatból eredő problémák

Viszont a kimondottan tartós, munkára, 8-10 év időszakra tervezett laptopok új ára 350 ezer forintnál kezdődik, de nem ritka a 700-900 ezer forintos példány sem, így egy esetleges eszközbeszerzés alkalmával, ahol az ár nagymértékben befolyásolja a döntést, szóba sem jöhetnek. A PC Aréna azoknak kínál megoldást, akik az előbb említett „consumer” kategóriába tartozó számítástechnikai eszközöket, felújított, üzleti, prémium eszközökkel kívánják helyettesíteni. Számukra kínálunk akár 3 év garanciával, az új ár töredékéért laptopokat, asztali számítógépeket és monitorokat.

Vajon miért kerülhet egy prémium eszköz újonnan több százezer forintba?

Erre a kérdésre legtöbben elkezdenek keresgélni, információkat gyűjteni, adatokat összehasonlítani, hogy mennyivel gyorsabb ezeknek az eszközöknek a processzora, mennyivel több bennünk a RAM és mennyivel nagyobb a memória kapacitása, mint egy 100 ezer forintos „consumer” gépnek. Pedig nem ebben rejlik a válasz. A felsőkategóriás prémium gépkocsi sem azért kerül többször annyiba, mint egy alsó- vagy középkategóriás, mert sokkal gyorsabban tud menni vagy mert többszöröse a csomagtartó vagy az utastér mérete, hanem azért, mert minőségi anyagokból van összerakva, ezáltal strapabíróbb, időtállóbb, a kivitelezés és a felhasznált anyagok minősége jobb, a dizájn praktikusabb.

De mit jelentenek ezek az előnyök egy laptop esetében?

Biztonság:
Az eszközön tárolt adataink védelme a megsemmisülés vagy illetéktelen kezekbe kerülés ellen, a rázkódás ellen védett merevlemez, a leesés érzékelő, az ujjlenyomat azonosítás, vagy kártyás azonosítás, melyekhez párosul a fém és magnézium házkialakítás.

Kényelem és praktikum (ergonómia):
A billentyűzet kialakítása, azok mérete, a töltő- és adatátviteli eszközök csatlakozóinak elhelyezése, az érintő pad (touchpad) érzékenysége és kezelhetősége, a dokkolóhoz való csatlakozás lehetősége, beépített billentyűzet megvilágítás, beépített kamera és hangszórók, wifi…stb.

Strapabíróság és időtállóság:
A minőségi anyagokból történő összeszerelés sokkal tartósabbá teszik ezeket az eszközöket, és sokkal nagyobb védelmet nyújtanak a környezeti behatások ellen úgy mint rezgés, ütődés, páratartalom, folyadékbeömlés, por és hőmérséklet.

Megbízhatóság:
Az üzleti prémium modelleket napi 8-24 óra használatra tervezték, ezért a megbízhatóság nagyon fontos szempont az ilyen eszközök esetében. Számos felhasználási területen alkalmazzák őket, szó sem lehet arról, hogy működésük akadozzon, a napi munka végezést befolyásolják, vagy elromoljanak.

Olcsóbb a felújított üzleti, prémium laptop, mint az új „consumer” kategóriás? És még jobb is? Honnan érkeznek az ilyen eszközök?
A 8-10 évre tervezett üzleti prémium kategóriás laptopokat nyugat-európai cégek vásárolják meg újonnan. Számukra megéri ezeknek az eszközöknek az újkori teljes árát invesztálni egy eszközfejlesztésnél, hiszen cserébe egy gyors, megbízható és időtálló munkaeszközt kapnak. Tudatosan áldoznak ezekért az "extra" funkciókért (ütés- és cseppállóság, beépített világítás, ujjlenyomatolvasó, esés- és rázkódás érzékelés, stb.), hiszen ezen alapszik napi munkájuk, üzleti tevékenységük sikere, fejlődése. Három év elteltével lejár ezeknek az eszközöknek a lízingkonstrukciója, és a cégek új laptopok beszerzését kezdeményezik, valósítják meg. Minden eszközfejlesztési periódusban a lehető leggyorsabb, legmegbízhatóbb laptopokkal kívánnak dolgozni, így a használt eszközöket visszaadják a lízingcégeknek.

Mit kell tudni a laptopokról, milyen laptopot érdemes vásárolni?

A beszerzést megelőzően sokszor felmerül az előbbi kérdés. Mindenekelőtt fontos tudni, hogy alapvetően két kategóriába csoportosítható laptop létezik. Az üzleti kategóriás és az otthoni felhasználásra kínált.

OTTHONI (Consumer) kategória:

Bármelyik szupermarketben megvásárolhatók az ebbe a kategóriába sorolt eszközök, sokszor akár már kevesebb, mint 100 ezer forintért. Ezért az árért általában szinte kizárólag hardvert kapnak, tehát szoftverek nélkül, 1-2 év garanciával bárki számára elérhetők. Ezeket az eszközöket maximum napi néhány óra használatra tervezik. Anyagminőségük, az árból adódóan gyengébb minőségű, vékony, hamar töredező műanyag ház és zsanérok alkotják, kis igénybevétel után is gyorsabban kopó felületek jellemzik. Hajlamosak a túlmelegedésre és az alaplap meghibásodásra. Minőségileg nem túl meggyőzők, az időtállóság egyáltalán nem jellemzi ezeket az eszközöket. Nem állnak ellen az ütődésnek, folyadék beömlésnek, esésnek vagy rázkódásnak, hidegnek-melegnek. Az árkategória-besorolásnak köszönhetően gyengébb teljesítményű processzorokkal szerelik őket, melyet használat közben lehet észrevenni igazán.

ÜZLETI (Business) prémium kategória:

A Dell Latitude, a Lenovo ThinkPad, a HP Elite- és ProBook, az Acer Travelmate szériák, és a Fujitsu több sorozata sorolhatók ebbe a kategóriába. Minőségileg professzionálisak, és 8-10 évre, napi 8-10 óra működésre tervezték ezeket a modelleket. Áruk 300 ezer forintnál kezdődik újonnan. Időtállók és strapabírók, fém és magnézium ötvözetű házakkal, megfelelően erős zsanérokkal készülnek. Ezek az eszközök általában fel vannak készítve ütésre, esésre, folyadék beömlésre, hidegre és melegre, azért, hogy a rajta végzett munka és fontos adatok minél kisebb eséllyel sérüljenek vagy vesszenek el. Rendelkezhetnek olyan extra felszereléssel és funkciókkal, mint például ujjlenyomatolvasó, esés-és rázkódásérzékelő szenzor, külső fényszenzor, merevlemezvédelem, folyadékállóság, klaviatúra világítás. Esetenként dokkolhatók, tehát életük jelentős részében nagy valószínűséggel egy iroda íróasztalán, a hálózatra kapcsolva használják, ami azt jelenti, hogy a dokkoló alkalmazásával a gépre külső monitort és külső billentyűzetet csatlakoztatnak, illetve az akkumulátor igénybevételét jelentősen csökkentik.

Számítógépek, monitorok

Nem csupán laptopok alkotják az üzleti, prémium kategóriát, hanem asztali számítógépek és monitorok is. Ezen eszközökre is jellemzőek a strapabíróság, megbízhatóság, minőség. A minőségi anyaghasználatnak és a jól átgondolt kialakításnak köszönhetően ezek a termékek jellemzően csendesek, energiatakarékosak és környezetbarátak. Esetekben akár a 90+ %-os hatásfokot is eléri az energiafelhasználásuk, illetve akár 0 wattos készenléti (nem)fogyasztás is elérhető. Már a tervezésükkor szem előtt tartották a célt, hogy ezen berendezések munkaeszköznek készülnek, tehát a minőségi anyag és alkatrész-felhasználásnak köszönhetően kiszolgálnak 8-10 évet, akár napi 8-10 órában.

Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium számítástechnikai eszközöd?

Mert mi a legerősebb "brand" számítástechnikai eszközöket forgalmazzuk, olyanokat, amelynél a gyártó több éves biztos működést garantál! 
Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó és tűzfal programmal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt géped! Kérésre az Office 365 szoftvercsomagot is nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani a felújított prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás.

Tanácsra van szükséged?

Bátran keress bennünket, hozzáértő kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre!
A legjobb megoldást adjuk kérdéseidre, hogy olyan gépet vásárolj, ami NEKED lett összerakva!

Aktuális laptop kínálatunkat itt, »

számítógép kínálatunkat pedig itt találod. »

Számítógépedhez monitor is érdekel?
Monitor kínálatunkat itt tekintheted meg. »