A gamer PC-ről való tudnivalók
PC Aréna Blog

A gamer PC-ről való tudnivalók

Nov 15, 2023

Új vagy használt?

Az bizonyos, hogy a számítógépek közül a legborsosabb ára a gamer PC-knek van, éppen ezért sokan keresik az olyan használt számítógépeket, amelyeket játékra is tudnak használni. Azonban óva intünk attól mindenkit, hogy irodai felhasználásra való eszközt válasszon magának erre a feladatra, hiszen ezek sokkal kisebb teljesítményűek.

Ezt sokan be is látják, ezért kimondottan játékhoz való számítógépet keresnek, az árakat látva azonban gyakran visszahőkölnek. Sokan ilyenkor döntik el, hogy egy használt PC-t vesznek. Az apróhirdetések feladói azonban nem tudnak gondoskodni sem garanciáról, sem pénzvisszafizetésről, ezért azt tanácsoljuk, hogy nézz szét inkább kínálatunkban, és válassz a PC Aréna gamer PC kínálatából felújított eszközt.

Van még egy lehetőség, ha nem találod a neked való modellt: állítsd össze te magad a gépet! Ha nem vagy ebben profi, akkor sincs semmi gond: keresd munkatársainkat, akik szívesen tájékoztatnak arról, melyek a legjobb alkatrészek egy gamer PC-hez. Ha igényed van rá, akkor pedig össze is állítjuk neked a személyre szabott számítógépet, amelyet pár napon belül házhoz is szállítunk.

Milyen egy jó gamer PC?

Számos kritériumnak kell megfelelnie egy olyan számítógépnek, amelyet elsősorban játékhoz fogunk használni. A jövőben kiadott új játékverziókra is gondolni kell, ezért érdemes úgy tervezni, hogy ezeknek is megfeleljen a gépünk. Gondoskodjunk a bővítési lehetőségekről is.

Nézzük, mikre van szükség!

  • Processzor
  • Videókártya
  • SSD
  • Alaplap – a megfelelő csatlakoztatási lehetőségekkel
  • Minőségi gépház

Vegyük sorra ezeket!

A legfontosabb, hogy jó processzort válassz, mert ezen sok minden múlik. Számításba jöhet az Intel és az AMD, mindkét esetben a legújabb modellt érdemes beszerezni, ha megteheted.

Kínálatunkban vannak kimondottan gamer PC-hez kínált CPU-k is. Amennyiben ventilátor nélküli terméket választasz, akkor is gondoskodj a gép megfelelő hűtéséről!

Videokártya tekintetében is a jövőre érdemes gondolni, legalább olyan kell, amely támogatja az Full HD-t, de arra is kell figyelni, hogy a videókártya és a CPU összhangja meglegyen. Jobb, ha ebben szintén kéred a segítségünket.

Az alaplap választása is a processzortól függ, nem mindegy ugyanis, hogy Intel vagy AMD márkájú terméket választottál-e. Jelenleg 8 GB-os alaplappal és lehet játszani, de valószínű, hogy a jövő játékaihoz már 16 GB-nyi RAM kell. Erre is gondolj rendeléskor!

Az is számít, hogy milyen kimenetek találhatók az alaplapon, mennyi eszközt lehet csatlakoztatni hozzá. Fontos lehet az USB-portok száma, ugyanis vezetékes egérrel érdemesebb játszani. Az alaplap lehet DDR4 vagy DDR5 is, ez utóbbi a jövőben is nagy hasznunkra válhat.

Mi a helyzet a merevlemezzel? Mindenképp azt javasoljuk, hogy HDD helyett SSD-t használj gamer PC-nél, mert ennek nagyobb használt lehet venni: gyorsabb és precízebb játékot tesz lehetővé.

Bizony nem mindegy az sem, hogy milyen maga a gépház. A jó minőségű gamer PC-k csendesen működnek, burkolatok minőségi anyagból van és jó ventilátorok található bennük. Ne feledkezz el a külcsínről sem, ami a gamer PC-k esetében különösen fontos szempont!

Milyen kiegészítőkre gondolj még?

Természetesen a játékhoz egy jól megépített PC önmagában nem lesz elég, az olyan kiegészítőkre is gondolni kell, mint a monitor, a billentyűzet és az egér, a fülhallgató, a hangszóró, a gamepad, ne meg természetesen a gamer szék is.

Ezek mindegyike beszerezhető webáruházunkban. Nézz szét a termékeink között, keresd ki a számodra legmegfelelőbbet! Amennyiben nem tudsz dönteni vagy tanácsra lenne szükséged, keress bátran bennünket!