Fedezd fel gamepad kínálatunkat!
PC Aréna Blog

Fedezd fel gamepad kínálatunkat!

Jan 24, 2024

Mi az a gamepad, mire jó?

Sokan odáig vannak a számítógépes játékokért, az Xboxért, mások pedig csak most kezdik felfedezni az ebben a szórakozásban rejlő lehetőségeket. A gamerek jól tudják, mi az a gamepad, más néven kontroller: egy olyan vezérlő, amelynek segítségével a virtuális játékok alakjai irányíthatók.

A gamepad a régi időkből jól ismert joystick utóda, egy perifériás eszköz, amelyet a PC-hez, konzolokhoz csatlakoztatva lehet használni. Általa többféle dolgot is végre tudunk hajtani a játékokban: a karakterünk ugrálhat, mehet hátrafelé, lőhetünk is vele, de nagyon apró, precíz mozdulatokat is végrehajthatunk egy gamepad segítségével.

Vannak rajta gombok, botkormány és egyéb hasznos kiegészítők is, amelyekkel feledhetetlen partikat játszhatunk, nagy csatározásokban vehetünk részt. Fontos, hogy a modell kialakítása ergonomikus legyen, így a legjobb játékélményt garantálja – ne ezen múljon a győzelem.

Nemcsak egyféle kontroller kapható, más-más típus való a PC-khez és a mobilokhoz is – mert hogy az utóbbi időben az igények létrehívták ezt a változatot is. Különbség van a gamepadek között a tekintetben is, hogy melyik videójáték-konzolhoz használjuk őket. Ismerkedj meg kínálatunkba, bemutatjuk a főbb típusokat és róluk való tudnivalókat!

Gamepad – PlayStation 5-höz

A legismertebb videojáték-konzol minden bizonnyal a PlayStation, amelynek gyártója a Sony. Számos nagyszerű játékot köszönhetünk nekik, a legismertebb talán a God of War. A legújabb generáció a PlayStation 5, amelyhez megfelelő kontroller lehet például a Sony PlayStation 5 DualSense Wireless Gamepad Volcanic Red termékünk.

Ez egy vezeték nélküli változat, amely kimondottan a PS 5-höz való. A Dual Sense kontrollerek újdonsága abban jelenik meg, hogy van bennük haptikus visszajelzés. Adaptív ravaszokat is találunk, továbbá beépített mikrofon és fejhallgató-csatlakozó is a rendelkezésre áll: mindez nagy előrelépés a PS 4-hez való DualShockhoz képest.

A termék USB-C csatlakozóval rendelkezik, ezen keresztül tölthető. Bluetooth kapcsolattal is működtethető. Természetesen a háttérvilágítás itt sem maradhatott el.

Dizájnja is eltér a hagyományostól, azonban hamar meg lehet szokni, eddig csak pozitív visszajelzést adtak a gamerek a PlayStation 5 Dual Sense Wireless Gamepad Volcanic Red kapcsán. Más színben is megtalálod ezt a modellt kínálatunkban.

Gamepad Xboxhoz

A másik híres játékkonzol a Microsoft által gyártott Xbox. Ehhez másféle kontroller való. Ilyen például a Microsoft Xbox Series X Wireless Controller Deep Pink termékünk, amely a legújabb (X szériához) lett tervezve.

Az Xbox is nagyon népszerű a felhasználók között, vannak kaland- és sportjátékok is a kínálatukban, de a legnépszerűbbek talán itt is a stratégiai, illetve a lövöldözős játékok, valamint az autóversenyzős Forza.

Az említett gamepad kompatibilis a Xbox One-nal, de androidos mobiltelefonnal és tablettel is használható. Szintén elérhető a vezeték nélküli csatlakozás, a vezérlőn van 3,5 mm jack-dugó és USB-C csatlakozó is. Vibrációs funkcióval rendelkezik, analóg joystick is található benne. Szintén kapható más színekben is webáruházunkban.

Steelseries Stratus Duo Wireless Gamepad Black

Vannak olyan gamepadek is kínálatunkban, amelyek szoftver nélkül is azonnal hadra foghatók számítógépes játékokhoz, sőt az androidos mobilokkal is kompatibilisek. Ilyen például a Steelseries Stratus Duo Wireless Gamepad Black termékünk, amely a dobozából kivéve azonnal használható.

Nemcsak Windows és Android, hanem Oculus Go és Samsung Gear VR alapú készülékeken is működik Bluetooth vagy USB vezeték nélküli adapter segítségével. A Steam funkció engedélyezése által több, mint 5000 kontrolleres játék közül választhatsz kedvedre. Lítium-ion akkumulátor van benne, amely akár 20 óra játékidőt is kibír, de játék közben is kényelmesen tölthető.

A gamepadek külső raktárunkban vannak, ezt vedd figyelembe a rendelés során. Kérdés esetén keress bennünket bátran, mindig szívesen segítünk!