Hogyan spórolhatok az iskolakezdés költségein?
PC Aréna Blog

Hogyan spórolhatok az iskolakezdés költségein?

Jul 28, 2021

A nyár utolsó hónapjába lépve minden szülő tudja: eljött az ideje annak, hogy felkészítsük a gyerekeket az iskolába való visszatérésre. Ez az időszak pedig általában rengeteg extra kiadással jár, hiszen a szükséges tanszerek és iskolai segédeszközök beszerzése nem olcsó mulatság.

Egy kis utánajárással azonban az olyan, drágább eszközökön, mint egy tanulásra alkalmas laptop vagy PC sokat spórolhatunk. Ráadásul úgy, hogy pénzünkért cserébe az átlagos gépeknél jóval nagyobb teljesítményű modellt is választhatunk. Hogy hogyan? Most megmutatjuk!

A használt laptop és PC előnyei

Az új számítógépek ára az elmúlt időszakban az egekig szaladt. nem csoda, hiszen a home office és a távoktatás miatt megnövekedett a kereslet, így egyre nehezebb jó áron jó teljesítmény gépet találni. A hipermarketek polcain persze továbbra is találhatunk olcsó laptopokat, és akár már 70-80.000 forintért is vásárolhatunk egy egyszerű, általános felhasználásra tervezett modellt, ami megfelelő lehet az iskolakezdéshez.

Azonban miért tennénk ezt, ha pénzünkért cserébe egy sokkal modernebb, jobb teljesítményű gépet is kaphatunk?

A használt és felújított számítógépek legnagyobb előnye, hogy az eredeti árnál sokkal olcsóbban juthatunk hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy egy hipermarketes gép áráért már sokkal komolyabb teljesítményű, nagyobb teherbírású PC vagy laptop lehet a miénk, ami garantálja azt, hogy a gyerekek ne csak egy szezon erejéig, de akár hosszú évekig is használhassák eszközeiket a tanulásra. És hogy ez hogyan lehetséges?

A használt számítógépek többsége olyan cégektől kerül ki, ahol munkaeszközként szolgáltak. Jól karbantartották őket és a külső, valamint a belső állapotukra is figyelmet fordítottak. Ezek általában olyan gépek, melyek teljesítményüknek köszönhetően az átlagos bolti laptopok és PC-k felett állnak és kialakításuk is strapabíróbb, masszívabb.

Ezek az eszközök általában egy szakszer ellenőrzés és felújítás után kerülnek újból forgalomba, és az eredeti ár töredékéért lesznek újból megvásárolhatók. Ilyen módon pedig akár már 70-80.000 forintért is olyan géphez juthatunk, ami nem csak a tanulásra alkalmas tökéletesen, de biztosak lehetünk abban is, hogy sokkal nagyobb teljesítményt és hosszabb élettartamot kínál, mint a hipermarketek polcain kapható, átlagos gépek.

Miért nem éri meg újat venni?

Egy újonnan vásárolt számítógépet sokáig féltve őrzünk az első karcolásoktól és kopásoktól, és ha esetleg valami baleset történik vele, azonnal rosszul érezzük magunkat. A gyerekek esetében pedig az ilyen probléma gyakori lehet, hiszen a kicsik kevésbé vigyáznak dolgaikra, a nagyobbaknál pedig a laptop folyamatos hordozásából is adódhatnak véletlen balesetek. A sérülések pedig egy drága, új gép estében sokkal kellemetlenebbek lehetnek, mint egy olcsó, használt modellnél.

A használt laptopok és használt PC-k sokszor azért is lehetnek olcsóbbak, mert minimális esztétikai hibákkal rendelkeznek. Ezek mindössze apróbb karcolások, ütések vagy repedések, melyek a hardveres működést egyáltalán nem befolyásolják és az esetek többségében alig észrevehetők.

Azonban egy olcsóbb vétel miatt kevésbé aggódunk, ha pedig ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint a sokszor négyszer vagy ötször drágább, új verziók, akkor egy gyerekeknek szánt, tanulás céljából vásárolt gép esetében a döntés egyértelmű.

Miben más tehát a használt gép?

A használt laptopok és PC-k funkciójukat tekintve ugyanarra képesek, mint az új társaik. Egyszerűen alacsonyabb a tekintélyük, éppen ezért az eredeti ár töredékét kell értük fizetnünk. Tanulásra, kikapcsolódásra és bármilyen egyéb, hétköznapi teendő ellátására azonban kiválóan alkalmasak. Sőt, sokkal többet képesek nyújtani, –mind teljesítmény, mind élettartam terén– mint a hipermarketekben kapható, általános felhasználásra tervezett, olcsó gépek.

Éppen ezért, ha hatékonyan szeretnénk spórolni az iskolakezdésen, mégis biztosítanánk gyerekeinknek a hatékony és nyugodt tanuláshoz tökéletesen alkalmas feltételeket, a használt laptopok és PC-k kiváló megoldást jelentenek számunkra!