Ismerd meg te is az Iiyama monitorokat!
PC Aréna Blog

Ismerd meg te is az Iiyama monitorokat!

Jan 10, 2024

Mit kell tudni az Iiyama cégről?

Az Iiyama egy japán vállalat, amelyet 1972-ben alapított Kazuro Katsuyama, aki akkor egy 23 éves banki alkalmazott volt. Kezdetben a Mitsubishi számára készítettek különböző elektronikai eszközöket, majd 1976-ban fekete-fehér tévé gyártásába fogtak. Ezeket 1979-ben a színes tévék váltották fel, mígnem 1981-től a monitorok jöttek: azóta is ez a vállalat fő profilja.

Ma már jelentős a termékpalettájuk: nemcsak asztali számítógépekhez terveznek monitorokat, hanem kimondottan gamerek számára is, sőt az oktatási eszközök piacán is jelen vannak.

Nyugaton 1987-ben jelentek meg portfóliójukkal, 1990 óta az USA-ban, az európai országokban és Tajvanon is vanna üzleteik. Híresek arról, hogy ők gyártották le az első LCD-monitort 1997-ben. Jelenlegi székhelyük Tokióban található, mivel részei lettek a Mouse Computer holdingnak.

Érdekesség, hogy a márka a nevét az Iiyama nevű japán kisvárosról kapta, ahol megszületett a cég. Ez a település Nagano prefektúrában van, az ország közepén helyezkedik el. Iiyama magát „Japán szülővárosaként” hirdeti, de úgy is ismert, mint a „Hóország kis Kiotója”.

Nem sok látnivaló van itt, viszont telente gyakran népszerű fesztiválokat szerveznek, hiszen a város egy híres síközpont. Sőt! Még a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült a hely, mivel 2015 februárjában itt döntötték meg “a legtöbb egy óra alatt épített hóember” rekordját.

Az Iiyama monitorok

Kínálatunkban is többféle Iiyama monitor érhető el, így érdemes alaposan megvizsgálni közelebbről ezeket a termékeket. Elsősorban a gamerek azok, akik megtalálják a legmegfelelőbb modellt, hiszen a gyártó kimondottan számukra készít ívelt monitorokat.

De természetesen azok is meglelik a nekik való gyártmányt, akik munkavégzéshez, tanuláshoz keresnek eszközt a PC-jük mellé.

Közös az Iiyama termékekben, hogy mindegyik készülék LED monitor, tehát modern, IPS panellel készült, rendelkezik FreeSync funkcióval és igazán dizájnos. A ProLite és a G-Master egy-egy konkrét példányát mutatjuk most be számodra közelebbről.

Egy népszerű termék: az Iiyama 23,8" ProLite XU2493HS-B5 IPS LED

A legnépszerűbb termékek között találod meg az asztali monitorok közé sorolt, 24’’ ProLite XU2493HS-B5 modellt. Ennek főbb jellemzői a következők:

A képfelbontás 1920 x 1080 pixel, a képfrissítés 75 Hz, míg a képarány: 16:9. A fényerő 250 cd/m2, a válaszidő: pedig 4 ms. Mini DisplayPort nincs az eszközön, de HDMI és fejhallgató csatlakozó igen.

Mivel ez egy keret nélküli monitor, tökéletesen alkalmas többmonitoros elrendezéshez is. Állítható magasságú állvánnyal is rendelhető. Ugyanilyen specifikációkkal más képátlójú modell is elérhető kínálatunkban.

A gamerek kedvence: Iiyama 31,5" G-Master GCB3280QSU-B1 IPS LED

A készülék a Red Eagle – Vörös sas – széria tagja, kimondottan játékosoknak tervezték: a kijelző mérete 31.5 col, a válaszidő pedig mindössze 0,2 ms. A képfelbontás 2560 x 1440 pixel. A fényerő is kiváló: 350 cd/m2.

Az ívelt GCB3280QSU Red Eagle Iiyama monitor 165 Hz-es képfrissítési gyakorisága igazán lenyűgöző. A különleges Black Tunernek köszönhetően a felhasználók az árnyékos területeket is jobban látják a játék során.

Kínálatunkban az új Iiyama monitorok közt találsz pár darabot a Black Hawk – Fekete sólyom – sorozatból is, tekintsd meg ezeket a modelleket is, ha gamermonitort keresel! Kérdés esetén hívj bennünket bátran, segítünk választani közülük!