Szeretnél egy projektort, de nem tudod milyet? Itt a helyed!
PC Aréna Blog

Szeretnél egy projektort, de nem tudod milyet? Itt a helyed!

Jan 25, 2021

Projektor vásárlási útmutató

Legtöbbször talán a vállalati szférában, a céges előadásokon, esetleg az iskolában, egyetemen találkozol a projektoros megoldással, és ha ilyen célra keresel egy jó projektort ráadásul relatíve jó áron, akkor is jó helyen jársz nálunk! Azt ugyan leszögezhetjük, hogy a projektorok, főleg a jobb minőségűek, sosem lesznek igazán olcsó dolognak nevezhetők… legalábbis nem mostanában. Ahhoz azonban, hogy egy időtálló és strapabíró darabra tehess szert nem muszáj feltétlenül vadiújat venned, választhatsz egy remek állapotban lévő használtat is.

Ha otthon szeretnél egy szuper kis „házimozit” összerakni és szereted a nagy képernyőt, akkor főleg itt a helyed, mert alacsonyabb árkategóriában is találhatsz olyan gépeket, amik kielégíthetik az igényeidet és egy vagyont sem kell ráköltened. 100-150 ezer Forintból kihozhatsz egy remek kütyüt otthoni felhasználásra, de ha a lehengerlő modern technológiára vágysz, akkor szintén ínyencségekre akadhatsz a kínálatunkban!

Mik a legfontosabb szempontok?

Nyilvánvalóan egy vizuális élmény elérése a cél, ezért elsődleges szempontként gondold át, milyen felbontásra, esetleg full HD-ra, fényerőre, kontrasztra vágysz. A képarányok még önmagukban nem jelentik azt, hogy ne lehetne egy 16:9-es full HD jelet használni rajtuk, de azért minél jobb az alapképesség, annál inkább elérhető a profi minőség.

Határozd meg, hogy fontos-e, hogy a projektor hordozható legyen, laptoptáskában cipelhető, vagy bőven elég ha egyik asztalról maximum a másikra kell csak átpakolni. Az eszközcsatlakozók milyensége és mennyisége is fontos lehet.

Válassz egy jó márkát, döntsd el, milyen extrákra van szükséged

Válassz lehetőleg ismertebb márkát, mert ha garancián túl problémád van, így sokkal könnyebb szervizeltetni, alkatrészt szerezni. Leggyakrabban az égők, vagy a ventilátorok mennek tönkre, ezért az is előny lehet, ha van valamilyen „öko” üzemmód a gépen, ami segít kitolni az élettartamot. Ha intenzív használatnak, állandó ki-be dugdosásnak teszitek ki a projektort, akkor nem is kérdés, hogy egy strapabíró és szervizzel rendelkező modell a cél!

Az alapzajszint is fontos lehet, körülbelül 30-50 decibel között elég nagy a különbség. Ha sokat használod, használjátok, az energiafogyasztás is jó, ha gazdaságosabb. Szoftveresen is sok különbség adódhat. a Modernebb gépekben már beépítik a trapézkorrekciót, állítható objektívet, így különböző távolságokból és különböző szögből is „feltalálja” magát az eszköz.

Mire, kinek, mikor jó egy projektor?

Egyébként van egy-egy remek összefoglaló a két főbb projektor típusról, az LCD és a DLP modellekről ezen a blogon, ajánljuk figyelmetekbe! Ha pedig megtetszik valami a kínálatunkból, várunk titeket szeretettel a webshopunkon!