A legerősebb márkákat forgalmazzuk - Lenovo
Tudástár

A legerősebb márkákat forgalmazzuk - Lenovo

Sep 30, 2022

"Lenovo" mint név a „Le” (legenda) és a ,,Novo” (új) szó összevonásából jött létre.
A Lenovo Group Limited a világ vezető személyi számítógép gyártója. Az eladott darabszámokat illetően a 2012-es évben maga mögé utasította a korábbi világelső Hewlett-Packard-ot. A vállalatot 1984-ben alapította egy 11 tervezőmérnökből álló csapat Peking-ben, Liu Chuanzhi vezetésével, de a tőzsdén 1988-ban jelent meg Hongkong székhellyel. 2005-ben a Lenovo megvette az IBM PC divízióját. Cégközpontjaik az amerikai Észak-Karolina állambeli Morrisville, és a kínai Peking és Szingapúr.
"Lenovo" mint név a „Le” (a Legendből) és a ,,Novo” (új) szó összevonásából jött létre.
A Lenovo az asztali számítógépeken és laptopokon kívül szervereket és kézi számítógépeket, képleolvasókat és mobilkészülékeket is értékesít.

A cég történelme

2004. decemberében, a Lenovo még viszonylag ismeretlen volt a Kínai Népköztársaságon kívül. Hirtelen azonban a címlapokra került a cég: bejelentették szándékukat az IBM PC részlegének megvásárlására. A Lenovo ezzel a nyugati világ felé óhajtott terjeszkedni, miközben a világ 3. legnagyobb PC gyártójává válik. Már ekkor egyébként az ázsiai piac 25%-át tudhatta magáénak, ami jórészt annak köszönhető, hogy számítógépeit jó áron értékesíthette Lenovo fémjelzésű márkaboltjaiban, egész Kínában. Hogy kitűzött célját beteljesítse, a Lenovo 1.27 milliárd dollárt fizetett az IBM-nek, ebből 670 milliót pénz, további 600 milliót Lenovo részvények formájában.
2005. március 9-én az Amerikában Befektető Külföldi Cégekkel Foglalkozó Bizottság bejelentette, hogy felülvizsgálta és jóváhagyja az ügyletet, melynek végső mozzanataira 2005. május 3-án került sor, minek eredményeképpen a Lenovo a ThinkVision, ThinkPad, ThinkVantage, ThinkCentre, Aptiva, és a NetVista termékcsaládokkal bővült.

Legend-Lenovo-IBM Kronológia

'80-as évek

  • 1981: az IBM PC divízió (a továbbiakban IBM PCD) bemutatja első személyi számítógépét, az IBM PC-t.

  • 1984: az IBM PCD bemutatja első hordozható számítógépét, az IBM Portable PC-t, tömege mintegy 14 kg 30 000 dolláros kezdőtőkével, Liu Chuanzi vezetésével és 10 kollégájával megalakul az ,,Új Technológiai Fejlesztő” (New Technology Developer) névre hallgató részvénytársaság, amit a Kínai Tudományos Akadémia is támogatott.

  • 1986: IBM PCD bemutatja első laptop computerét, a PC Convertible-t, melynek tömege kb. 6 kg

  • 1987: az IBM PCD bemutatja a Personal System/2 személyi számítógépét. A Legend sikeresen bemutatja kínai karakterkészletét.

  • 1988: a Legend kínai karakterkészlet elnyeri a ,,Nemzeti kutatásért és fejlesztésért” díjat a Kínai Népköztársaságtól. Megalakul a Legend Hong Kong.

 • 1989: A Beijing Legend Computer Csoport megalakulása

'90-es évek

  • 1990: Piacra kerül az első Legend PC. Az eddigi ,,importáló ügynöki” szerep helyett saját Legend termékek, melyeket ugyancsak a Legend cég forgalmaz. A Legend PC-ket a Kínai Fáklya Program ratifikálta és jóváhagyta.

  • 1992: az IBM PCD bemutatja ThinkPad sorozatot, melyet az iparban elsőként, 10,4”-es TFT képernyővel szerelték és TrackPoint egérrel. Mindeközben a Legend újra értelmezi az otthoni PC fogalmát és az 1 + 1 személyi PC-k betörnek a kínai piacra.

  • 1993: a Legend belép a Pentium korszakba, legyártja a Kínai Népköztársaság első “586”os PC-jét. A Legend létrehozza az 1 + 1 es kereskedelmi hálózatát.

  • 1994: az IBM PCD bemutatja az elektronikai ipar első beépített CD-ROM-mal rendelkező laptopját, ami a ThinkPad 755CD névre hallgatott. A Legend cég belép a Hong Kongi Tőzsdébe. Hivatalosan létrejött a Legend business PC divízió.

  • 1995: IBM PCD piacra hozza a “butterfly” billentyűzetet. A részleg floridai Boca Ratonból, Raleighbe (Észak-Karolina) költözik. A Legend cég bemutatja első saját szerverét.

  • 1996: A Legend Kínában vezető piaci pozícióba kerül. Megjelenik az első Legend márkájú laptop

  • 1997: az IBM PCD az elektronikai iparban ismét elsőként – bemutatja a DVD-ROM-mal szerelt ThinkPad 770-est. A Legend aláírja a Microsofttal az „Intellektuális Tulajdonról” (Intellectual Property Agreement) szóló megállapodást. Ez a legértékesebb megegyezés volt a kínai cég számára, és Kínának is akkortájt. Kijön az első Legend multifunkciós lézer nyomtató.

  • 1998: az IBM PCD piacra dobja a ThinkLight-ot, ami lehetővé teszi a billentyűzet megvilágítását, gyenge fényviszonyok közötti használatát. Legördül a futószalagról az 1.milliomodik Legend PC. Az Intel elnöke, Andy Grove részt vesz az ünnepségen, és elviszi a PC-t az Intel múzeuma számára. A Legend megalapítja az első Legend Shop-ot.

 • 1999: az IBM PCD bemutatja a sub-notebook-ot, amely kevesebb mint 1.35 kg, szabványos portokkal, és olyan billentyűzettel, melynek mérete a normál billentyűzet 95%-a. A Lenovo bejelenti kilépését a kereskedelmi üzletágból. Az IBM PCD bemutatja első biztonsági chippel szerelt PC-jét. Eközben a Legend az Ázsia-Csendes óceáni régió legfőbb PC eladójává vált . A Legend úttörő lépéseket tesz Internet PC-jével és a „one-touch-to-the-net” megoldással hozzájárul milliónyi kínai PC felhasználó jobb, könnyebb internet hozzáféréséhez.

2000-től napjainkig

  • 2000: IBM PCD leszállítja 10 milliomodik Thinkpad notebookját. A Legend bekerül a világ 10 legjobban szervezett PC értékesítő cégei közé.

  • 2001: a beépített biztonsági chippel szerelt IBM notebookok megfelelnek az adatbiztonsággal kapcsolatos szabványokkal foglalkozó Trusted Computing Platform Alliance előírásainak. A cég előrukkol a „digitális otthon” koncepciójával és elindul a ,,kiegészítőkkel együttműködő PC” program.

  • 2002: A Lenovo bejelenti a Sanmina-SCI-vel ,,közös forrás” programját. Debütál a DeepComp 1800-as szuperkomputer, amely Kína első 1 000 GFLOP (lebegőpontos számolási művelet/ másodperc) teljesítményű gépe, a Népköztársaság leggyorsabb civil használatra szánt gépe és a világ 500 leggyorsabb gépének listáján a 43. helyezést éri el.

  • 2003: A Lenovo piacra dobja új notebookját amelynek akkumulátora akár 11 órát bír. Létrejön a ThinkCentre asztali PC vonal, miközben a ThinkPad notebookok értékesítése eléri a 20 milliós darabszámot.

  • 2004: 100 milliomodik Lenovo PC. A Lenovo hivatalos olimpiai partner lesz. Megkezdődik a “Yuanmeng” PC-k gyártása, mellyel a kis falvakban élő otthoni felhasználókat célozzák meg. Az IBM és a Lenovo között megállapodás születik arról, hogy a Lenovo átveszi az IBM Személyi számítógép divízióját, teljes PC üzletágát, az asztali számítógépet és notebookokat is beleértve.

  • 2005: a Lenovo befejezi az IBM Személyi számítógép divíziójának teljes átvételét, melynek eredményeképp a Lenovo a világ 3. legnagyobb számítógépgyártó cégévé lépett elő.

  • Létrejön egy új kutatási központ a Research Triangle Park-ban. Megjelenik az X41 tablet PC sorozat és a Z60-as széria.

  • 2006: A Lenovo piacra dobja dual-core processzorral ellátott notebookjait. A Lenovo a 2006-os torinoi téli olimpiai játékok támogatója; 5000 PC-t, 350 szervert és 1000 laptopot biztosít számukra. Az első Lenovo márkájú termékek debütálnak világszerte – először Kínán kívül.

 • 2008: A Lenovo licenc megállapodást köt az IBM-mel, amely alapján lehetősége nyílik az az IBM System x86 alapú szerverek OEM gyártására. Az új szerver termékcsaládot ThinkServer-eknek hívják. Indulásként 1 vagy 2 processzoros, torony vagy rackes kivitelben érhetők el. A megállapodás értelmében az eszközök hardverfelépítése azonos, azonban szoftver és szolgáltatás szinten már különböznek. A szerverek szervizelését 100%-ban a Lenovo szervizpartnerei látják el.

 Lenovo számítógép kínálatunkat itt »,

Lenovo monitor kínálatunkat itt »,

Lenovo laptop kínálatunkat pedig
itt találod meg »
.Tudod miért jó, ha a PC Arénánál vásárolod meg a felújított, prémium számítástechnikai eszközöd?

Mert az eddig leírtakon felül, mi a legerősebb "brand" márkás számítástechnikai eszközöket forgalmazzuk, olyanokat, amelynél a gyártó több éves biztos működést garantál!

Ráadásul a MAR programnak és a G Data Gold partnerségünknek köszönhetően, amennyiben szoftverekkel kéred, eredeti, jogtiszta Windows operációs rendszerrel és a profi G Data Internet Security vírusirtó és tűzfal programmal felvértezve fogod megkapni a megvásárolt géped! Kérésre az Office 365 szoftvercsomagot is nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani a felújított prémium számítógépedhez vagy laptopodhoz, így egy olyan terméket vásárolhatsz, amit már csak bekapcsolni és használni kell, nincs további utánajárás, szakember keresés és várakozás.


Tanácsra van szükséged?

Bátran keress bennünket, hozzáértő kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseidre!
A legjobb megoldást adjuk kérdéseidre, hogy olyan gépet vásárolj, ami NEKED lett összerakva!

Aktuális laptop kínálatunkat itt tekintheted meg. »

Számítógép kínálatunkat pedig itt találod. »

Számítógépedhez monitor is érdekel?
Monitor kínálatunkat itt tekintheted meg. »